Jdi na obsah Jdi na menu
 


FL 2020 druhý

FARNÍ list kraslické farnosti leden - 02

Dar Partnerské farnosti Neutraubling (prodej perníčků) činil cca 1.002,-€. Bude použit při stavbě „domečku“ i okolí mezi kostelem/farou ve Stříbrné. Projevíme vděčnost: sdělil jsem v kostele na Tři Krále během návštěvy spolu malým doprovodem z naší farnosti úmysl každý měsíc s vámi všemi obětovat jednu mši svatou na úmysl POTŘEB našich partnerů! Mají své problémy, jako např.: v jejich městě jsou běženci, děti jsou v církevních školkách (prosba, aby se tyto děti integrovaly, aby nedošlo v jejich městě k násilnostem, pokřtění se vrátili k aktivnímu prožívání církevního roku) Končí pronájem Betléma z Bublavy. Zde máme krásnou náhradu! Proto rádi pronájem prodloužíme – jako přátelé i partneři. Bublavský Betlém je v Neutraublingu vážen, obdivován, milován. Je naším reprezentantem! pf

betlem-n-06.01.2020.jpgbetlem-n-06.01.20.jpg

____________________________ _______________________________

Dnes, kdy prožívám další den Nového roku 2020!

Dnes se budu namáhat prožít tento den, aniž bych chtěl rozřešit problém svého života. DNES vynaložím co největší péči na své chování. Nebudu nikoho kritizovat, nebudu se ani snažit druhé opravovat, ale polepšit jen sebe.

DNES věnuji deset minut dobré četbě: jako je potrava nutná pro život, tak i dobrá četba pro život duše. DNES udělám dobrý skutek a nebudu o tom nikomu vyprávět. DNES vykonám něco, do čeho se mi nechce. Jestliže se budu cítit dotčen, budu se snažit, aby to nikdo nepoznal. DNES si udělám program jen pro tento den. Asi jej docela nesplním, ale přesto si jej stanovím. Budu se střežit dvou krajností - shonu a nerozhodnosti. DNES nebudu mít strach. Zcela zvláště - nebudu mít strach těšit se ze všeho, co je krásné, a věřit v dobro. Je mi dáno, abych během dvanácti hodin konal dobro.         (z myšlenek Jana XXIII.)

Dopis paní H. Z. Jindřichovice

Přijměte, prosím, touto formou naši spoluúčast na neštěstí, které vás nečekaně potkalo. Naše farnost spolu s vámi ale též děkuje za štěstí v neštěstí – byl zachován váš život. Víme, že mrňavá částka, kterou předáváme, je malinkou kapičkou na palčivé problémy, se kterými se nyní musíte vypořádat. Sami víme moc dobře, jak i malá pomoc může být účinná. Rád bych připomněl, že jistou pomocí je i modlitba a mše svatá, kterou jsme odsloužili v našem kostele sv. Martina, který se tolik raduje z velké spoluúčasti různých aktivit, které se zapojují do nezištné pomoci. On je patronem všech dárců – těch kolem vás! Jak jistě víte, rozdělil se o svůj teplý vojenský plášť s člověkem, kterému byla zima.

    Ať každá koruna, každá pomoc při obnově obydlí, každá modlitba dojde svého cíle a jistě i odměny u našeho Pána a Boha. Přejeme ze srdce NADĚJI! Ať vás hřeje LÁSKA, která je vám tolika způsoby sdělována. Ať vás neopouští i VÍRA, že s pomocí, i Boží, vše dobře dopadne a vše zvládnete! K tomu přijměte i kněžské požehnání! V úctě P. Peter Fořt a všichni (nejen jindřichovičtí věřící) z naší kraslické farnosti.  Pro vaši informaci: Předaná finanční částka: 12.000Kč. Díky dárcům! pf

Program oprav v roce 2020

Je tohle možné zjistit po létech? Jaké překvapení nás čekalo?

dscn1738--2-.jpgJedná se o opravu vitráží (oken v olovu) ve výši 12m v kněžišti kostela BT v Kraslicích. Vloni se do kostela dostali ptáci. Svým trusem pošpinili vše, kam se dostali. Hrůza! Stále nebylo jasné, KUDY se do kněžiště dostali. Při detailním pohledu jsme zjistili chybějící sklíčka a poškození na výklopné části okna. Násilně bylo zdeformováno v minulosti. Jde jen o poškození kulturní památky? A co Bůh? Je to jeho dům. V Bibli je psáno: Kdo by zničil Boží dům, toho zničí Bůh! O 12cm byl ohnut železný rám výklopné vitráže! Tohle musel být úmysl! K opravě vitráží je nutné postavení, po opravě i demontáž lešení – to vše stojí mnoho peněz! Navíc i na protější straně kněžiště. Letos vyspravíme místa, kudy ptáci do kostela vnikají. Naše přání je: ať si najdou místa jinde! V jednom z kázání jsem řekl doslova:“ Že nám ptáci „kadí“ v kostele, je menší zlo. Horší je, že POKŘTĚNÍ v tomto kraji „kadí“ NA KOSTEL! Tahle „oprava“ bude trvat déle! Jde o změnu duchovního vztahu k Bohu, k bližnímu i k sobě samému.

Co zaznělo v našich kostelích?

Teprve letos mi došlo, že jsem JASNĚ nevysvětlil, jaký vlastně žijeme život! Asi mě k tomuto přivedlo několik úmrtí lidí mně blízkých. Každý z nás žijeme život tělesný i duševní. Pokřtění díky křtu svatému získávají i život duchovní. Proč je právě tento tak důležitý? Je zárukou pro život věčný. Pokud žijeme čestně, dobře i spravedlivě, pak cokoliv konáme tělesně (fyzické i namáhavé práce), duševně (při práci spojených s nápady, s uskutečňováním inovací a nových objevů), můžeme zhodnotit (jakýmsi DPH) v duchovním světě svůj život. Tím, že vše svěřujeme samotnému Bohu, má z naší tělesné i duševní činnosti, radost i nebe! To je výsledek duchovního života díky křtu. I Jaromír Jágr se v jednom článku přiznal ke své víře v Ježíše Krista. Byl pokřtěn v pravoslavné církvi, nám tak sestersky blízké! Při návštěvě kostela se cítí o 30% silnější, což není lehké říci lidem v České republice, kde je málo věřících v Boha. Nikomu nevnucuje víru, předává jen to, co sám prožil a může o tom svědčit. To potvrdilo i slovo, které mi sdělil Libor Ch., který se připravuje na křest: Není čas ztrácet čas! Tím chtěl jen zdůraznit, že je zbytečné, kohokoliv přemlouvat, aby věřil v Boha! To neznamená, že nic o Bohu neřeknu! Místo, abych se zbytečně namáhal při „lámání“ nevěřícího, říkám vše Bohu! On, až uzná za vhodné, otevře každému, kdo hledá. Pak – ať jiný či já – můžeme předat svou zkušenost, kterou  máme s Bohem! Hledající se sám může otevřít Bohu! Jágr dodává: Bůh je maximální láska. Jestli do tebe neproudí, je chyba v tobě. Je to jako s vodou; když máš zavřený „kohoutek“, nediv se, že ti voda neteče. Obdobně stačí otevřít své srdce, a milost boží se k tobě dostane. Jsi-li po celý život uzavřen v bunkru, pak se nediv, že jsou jiní opálení, ale ty ne! Slunce svítí přece relativně stále stejnou silou! Logické, jasné! Nebo ne? Díky, Jaromíre!

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

www.farnostkraslice.estranky.cz email: fara.kraslice@seznam.cz

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 472981
Měsíc: 5692
Den: 414