Jdi na obsah Jdi na menu
 


FL-2013-06: velikonoční

 

FARNÍ list kraslické farnosti  březen 2013 – 06
Tel.číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
 
Pořad bohoslužeb, setkání.
Květná neděle: obvyklý sobotní+nedělní pořad. Svatý týden jen v Kraslicích a to Zelený čtvrtek, Velký pátek, Velikonoční vigilie (Bílá so) vždy 18:00hod. Hod Boží (31.03.): Rotava 08:00 Kraslice 09:30 Jindřichovice 11:00 Oloví 14:30; Pondělí velik. (01.04): Bublava (09:00) Stříbrná (11:00) Mezihorská (14:00) Horní Nivy (16:00) – srdečně zveme na všechny obřady ! Přijďte!
POZOR: z 30.03. na 31.03. se mění čas na letní – noc je o hodinu kratší!!
„Věřím ve vzkříšení těla“
„Jestliže Kristus nevstal z mrtvých, marné je naše kázání,marná je naše víra.. ale Kristus z mrtvých vstal a to jako první z těch, kteří zesnuli“(1Kor 15,14). Křesťanská víra stojí a padá s pravdou o svědectví, že Ježíš skutečně vstal z mrtvých! Kdyby nevstal, byl by pouze náboženskou osobností, křesťanská víra by byla mrtvá! Zůstal by pouze v lidské rovině; byl by pouze mírou pro naše jednání, vše by záleželo na nás a tím bychom i my zůstali sami se svým pozemským životem i smrtí. Pouze tehdy, když Ježíš skutečně vstal, jde o NOVÝ ZAČÁTEK, který mění svět a naši situaci–a to nejen po smrti! Stává se tím mírou i pro nás! I my vstaneme k novému životu i s tělem! Ježíš měl po svém zmrtvýchvstání tělo – tělo oslavené, smrti již nepodléhající. Jeho „zmrtvýchvstání“ není druhem návratu do života po klinické smrti, tou, kterou zažil Lazar, Jairova dcera či mladík z Naim. Jde o zcela novou existenci, proto Ho učedníci ihned nepoznali. Toužíš se s Ním setkat? pf

Ranní modlitba papeže Jana XXIII.

Nebeský Otče, děkuji ti, že jsem si odpočinul a opět se probudil.Je to tvůj dar. To, co je mou povinností, chci dnes od rána do večera plnit tak, jak to dělával tvůj jednorozený Syn; všude, kam přišel, zanechal po sobě jen dobro . Každého, s kým se setkám, mi posíláš do cesty, abych v něm poznal(a) svého bratra. Ve všem, co udělám, co promluvím, ať se mi zjeví láska, kterou Kristus všechny objímá. Ať mám pro každého dobré slovo dřív než se rozejdeme.
Ať mám cit pro druhé a myslím víc na ně než na sebe. Prosím tě, ať se vždy ovládnu, ať ze mne není mrzout, ať jednám laskavě a srdečně. Ať ve mně zbude i jiskřička humoru, kterého je také zapotřebí. Od Ducha svatého si vyprošuji tvou milost, která by mi k tomu všemu pomáhala. A ještě jedno: Dovol, abych prostřednictvím Panny Marie přivedl každého aspoň o krůček blíž k tvému Synu. Můj Bože, vše pro tebe, s tebou a v tobě. Amen.
 

 

 
Milé překvapení jménem FRANTIŠEK .
Kolik věřících se nás modlilo za dobrou volbu papeže! Ze 115 možných adeptů byl vybrán pokorný, nádherný člověk! A pak, že neexistují zázraky! Duch sv. ukázal, co umí. A ke všemu velmi rychle. 13.3.13. Každý 13.den v měsíci je dnem P. Marie Fatimské, kdy se v květnu 1917 zjevila 3 dětem, mezi nimi byl i chlapec František a varovala svět! Slunce se točilo nazpátek – vidělo to mnoho lidí! Náš nový římský biskup má jméno Jiří Maria. I tento papež nás „vytáčí“ svou upřímností a přímností. I on varuje: všímejme si chudých, malých! Radujme se z darů, které nám Stvořitel předal – pečujme o stvoření – přesně podle návodu sv.Františka z Assisi, patrona přírody, zvířátek. Když Sv. Otec požehnal jednomu novináři, všiml si, že má u nohou psíka – i toho se rukou dotkl! On nejen mluví, on i jedná! Nevím, kdo s ním bude mít ve Vatikánu více práce; zda jeho ochranka (když neustále utíká mezi lidi), či kurie,která má své zaježděné koleje.
Když se dozvěděl, že jeden z kardinálů dostal srdeční nevolnost, ihned ho navštívil v nemocnici. Předtím po svém zvolení jel se všemi v autobuse (a ne v limuzíně); druhý den obyčejným vozem neohlášen přijel do basiliky Sancta Maria Magiore, zde před hl. oltářem klečel, děkoval i prosil! Naše modlitby byly vyslyšeny! Svět má opět Otce. Svou inauguraci svěřil do ochrany sv.Josefa dne 19.03.2013. Nejen sebe, ale církev i celý svět. Při promluvě vzpomněl svého předchůdce, Josefa Ratzingera BENEDIKTA XVI.

 

Večerní modlitba: Zůstaň s námi,
neboť se připozdívá a den se nachýlil. Zůstaň s námi, s celou církví. Zůstaň s námi, ve večerních chvílích dne, života, ve večerních chvílích světa. Zůstávej s námi, svou milostí a dobrotu, svým slovem a požehnáním. Zůstaň s lidmi, s kterými pracuji a žiji, s těmi, kteří mi rozumí a starají se o mne, kteří jsou mi svěřeni.
Zůstaň s nemocnými, kteří umírají osamělí v domovech důchodců či doma nebo na ulicích. Zůstaň s vězni ve věznicích. Zůstaň s lidmi pohrdanými, osamělými a zatrpklými, s násilníky a utlačenými, s utečenci a s lidmi mučenými. Zůstaň s námi, až na nás sestoupí noc tísně a strachu, noc pochybností, noc smrti. Zůstaň s námi a se všemi lidmi, v čase i ve věčnosti.
Dej mi zdravý spánek a novou sílu
k práci zítřejšího dne. Děkuji ti za všechno, co jsem dnes mohl udělat. Dej, ať to přispěje k růstu tvého světla.

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 471481
Měsíc: 5145
Den: 233