Jdi na obsah Jdi na menu
 


FL 13 - listopadový 2021

FARNÍ list kraslické farnosti listopad – 13

Sledovali jste 5. 11.2021 projev pana prezidenta na Frekvenci 1?  V rozhovoru doslova řekl: „Víte, lidská nenávist je téměř nekonečná. Například katolický kněz Tomáš Halík veřejně prohlásil, že bych neměl žít, že by bylo lépe, kdybych nežil. Inu, typický katolický kněz.“ Nestačil jsem se divit. A to hned z několika důvodů: Ad 1. Konečně národ slyšel jeho hlas. Ad 2. Díky Bohu, osobní pocit ing. Zemana: „Jsem v pořádku“. Ad 3. Slib, že dodrží své prezidentské povinnosti jmenovat prof. Fialu pro možnost sestavení nové vlády. Ad 4. Touha dokončit svůj mandát a jít do důchodu. Ad 5. Už měsíc vydržel nekouřit! Ad 6. Co ale nevydržel, bylo opětovné osočení „protivníků“; (lživé nařčení katolického kněze). V minulém FL 12 jsem psal: Kdo se modlil za změnu, musí se modlit i dále! Za novou vznikající vládu; za zvládnutí nebezpečného Covidu; za postupné oddlužení státní pokladny; v novém nebezpečí zdražených energií. Za toto vše se musíme modlit i nadále! S čím ale mám jako kněz problém? Člověk, který na tom – jak sám řekl – byl špatně, nedokáže překročit svůj stín a zůstává i nadále kousavým, útočným, až lživým. Ptám se: KOLIKRÁT dá ještě Bůh tomuto inženýrovi šanci se napravit? Známe případy, že se lidé po těžce prožitém stavu změní ve svém jednání! Když Pán Ježíš někoho uzdravil, tak mu řekl: „Jdi a už nehřeš!“ Neřekl: Vrať se ke svému hříšnému životu! Ono uzdravení se týkalo a týká i nyní nejen těla, ale i duše! Takže: kdo se chce i nadále za prezidenta modlit, nechť se modlí! Já se budu modlit za zdraví těžce nemocných, kteří to moc a moc potřebují – a že jich je dost! Věřte mi! Sám jsem tohle prožil na vlastní kůži! Díky vám, kteří v prosbách za tyto nemocné pokračujete! A ing. Zemanovi ať je Pán Bůh milostivý! Nad Hradem v Praze vlaje prezidentská standarta: PRAVDA VÍTÉZÍ!   ČÍ? Ap.Petr píše: „Nechte všeho, co je špatné, každou neupřímnost, přetvářku, závist a všechno pomlouvání“ - (1.Pe 2,1). Tohle by měl „mluvčí“ Ovčáček místo žalmů donekonečna předčítat ing. Zemanovi! Pak by se i Bůh radoval! mpf

___________________________________________________________________

Za co se ale musíme moc modlit, a to denně, je Modlitba za synodu. Děkuji – jde nejen o naše farnosti, ale i o jejich budoucnost!! mpf

 

Dále děkuji za vaši účast na hřbitovech na DUŠIČKY. Prosili jsme za naše zesnulé; my přítomní i za zemřelé všech, kteří nebyli fyzicky přítomní (byli na hřbitovech jinde a využili 4 dny volna). Nejsou i oni našimi společnými bratry a sestrami? Samozřejmě; vždyť jim vyprošujeme setkání navždy s Pánem Ježíšem v jeho království! Odpočinutí věčné dej jim, ó Pane…….

OSOBNÍ zážitky z lázeňského pobytu. Nejprve předávám krátký a krásný text z mariolázeňského Farního zpravodaje: Modleme se, aby ti, kdo trpí depresemi a syndromem vyhoření, našli u všech podporu, jež jim svítí na cestu do života. Díky

za vyzdobené hřbitovy a prosíme za všechny, kteří v těchto dnech mysleli na své blízké zemřelé, aby je světlo svící přiblížilo ke Kristu, který přemohl smrt.

Jak vidíte, existuje dvojí „vyhoření“: obojí očekává „vzkříšení“! Je-li někdo tzv. v koncích, nemá elán a „vyhořel“, může opět „nastartovat svou chuť k životu“. A proč by to nemohlo platit i po smrti? Rozdíl je v tom, že u prvního se vše odehrává hlavně v nás samotných, zatímco u druhého vše závisí na Pánu Ježíši! Proto je přece moudré s ním být zadobře a milovat ho. Toť je můj pohled na věc. Nyní k 20min. zábalu v bahnu (kolem krku a obou ramen). Za tu dobu se vždy pomodlím 2 celé růžence za vás všechny, neboť mi ležíte na srdci – ne v žaludku. Tam si dopřávám různé pochoutky v jídelně. Plynové injekce: na 10-ti místech vás jakoby píchne jehla=“Včelka“. Až budu mít těch sezení více, asi se budu „vznášet“. Prima jsou masáže! Ten pán má zlaté ruce a ví, kam a jakou silou mačkat. Pan doktor, co mne přijímal, prožil v lednu mozkovou mrtvici, byl na pravou stranu ochrnutý, nemluvil. Je z toho jakžtakž venku. Měl jsem za něho v neděli v kostele v Mar. Lázních mši sv. I křížek na čelo jsem mu udělal. Byl rád! Také se ke mně hlásil v jídelně jeden pán, který mě viděl v neděli u oltáře. Mohu i zde rozdávat radost, povzbuzení a humor!

 

Okénko P. Bystríka.     (Omlouvám se, mělo to být o nějaký ten den dříve…mpf)

Moji drazí, prožili jsme dny mariánského měsíce října, kdy se ve svých modlitbách setkáváme s naší drahou Maruškou (Matkou Pannou Marii) a prosíme skrze ni o pomoc a Boží požehnaní. Tento měsíc mariánské úcty nás však dovedl k dalším krásným svátkům života církve - Slavnosti Všech svatých a Památky zesnulých. Dny, ve kterých si jako církev pozemská připomínáme všechny ty, jenž prožívají slavnostní veselí církve nebeské, dny ve kterých vzpomínáme všechny naše drahé zemřelé. Dny, ve kterých upřímná modlitba a touha srdce, otvírají nebe. Záměrně píši, otvírají, protože v těchto dnech prosíme předně za ty, kdo ještě nejsou ve společenství svatých. Víte, to se někdy tak stane, že dušička, která odchází na věčnost, nestihne v tomto životě, něco napravit, odčinit, omluvit…ale touží po setkání s Boží Láskou, vidí ji, cítí ji, a touží ji prožívat. To je svatost svatých, prožívat Boží Lásku. Pamatujme tedy obzvláště na dušičky v očistci, kterým naše modlitba otvírá velikost Boží přítomnosti. Propojujme církev pozemskou s církví nebeskou. Pomáhejme duším stát se svatými a věřme, že oni nám pomohou svou přímluvou před Bohem v potřebné době. A proto milovaní, mějte starost o svatost svatých, zásobujme svatými kůry nebeské, aby oni měli starost o nás ,,skoro svaté,, i nesvaté.

Pane Ježíši, odpusť nám naše hříchy, uchraň nás pekelného ohně, přiveď do nebe všechny duše, zvláště ty, které tvého milosrdenství nejvíce potřebují. Amen.

Maria, Královno všech svatých a Matko naše oroduj za nás!

_____________________________________________________________________________

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

  farnost.kraslice@bip.cz                           www.farnostkraslice.estranky.cz

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 467657
Měsíc: 4640
Den: 258