Jdi na obsah Jdi na menu
 


FL 10

 

10
Tel.číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
Nejbližší akce :
04.08. po – 08:00 Kraslice mše sv. ke cti sv.Jana Marie Vianneye
05.08. út – Rotava 13:00 rozloučení se + Edeltraud ROJÍKOVOU, vedoucí Heimatchoru
06.08. st – 16:00 Rotava a 17:15 Kraslice – svátek Proměnění Páně
Od 07.08.14 jsem na krátké dovolené, opět posloužím č/n poutníkům na poutním místě v Montserratu u Slavonic (místní mladý pater je s dětmi na výletě, tak mu MUSÍM pomoci, děti jsou NADĚJÍ i církve. Budu tam prosit i za situaci u nás!!) V sobotu 09.08. bude Bohoslužba slova jak na Bublavě,tak ve Stříbrné a v neděli v Oloví! V neděli 10.08. bude mezi vámi mons Josef Žák, náš generální vikář: 08:00 Ro, 09:15 Kr a 11:00 Ji! 
15.08. pá – 19:00 Bublava hřbitov – pobožnost rodáků u hrobů svých předků 
16.08. – so - POUTNÍ mše sv.ke cti Nanebevzaté Panny Marie na Bublavě. Od 10:30 Dechovka z Klingenthalu, 10:45 Mariánská pobožnost v kostele, pak od 11:00 mše svatá. Zveme ctitele P.Marie. V ten den není na Stříbrné mše sv.!
16.08. so – 14:30 Bublava křest sv. - Eliase Scheibnera
16.08 so – 17:00 Sněžná mše sv. v kapli (v kostele se bude konečně opravovat)
23.08. so – 11:00 Liboc – svatba Václava a Kláry
23.08.so –  POUTNÍ mše sv.ke cti sv.Bartoloměje apod. na Přebuzi ve 14:00. Zde proběhne celodenní program v režii Dr.Petra Rojíka – zveme, vše zajímavé!
*           *           *             *
Něco málo z Libocké pouti:
liboc_pout2014.jpgpřekvapení pro všechny přítomné: na konci se ke cti Nejsvětější Trojice
rozezpívaly ženy z pěveckého sboru Luběnky - KRÁSNÉ!
Krásný byl i pohled do kabely i z kabely s malou Annou Venantií Marií!
 
Aničky mezi námi: něco pro ně! A možná i naším jménem!
Protože je tady více Aniček, připravil jsem ještě jeden veršíček.
Naše milované Aničky a Anny, buďte ještě dlouho mezi námi.
I když přivoláváte chladna liboc_pout-lubenky.jpgz rána, sem tam je s vámi pěkná „sranda“.
Ať žijí Aničky a o nich ty krásné lidové písničky!
Dejte rtíky na skleničky – připíjíme na Aničky.
Tyhle verše–a nejen tyhle–věnoval „náš básník“, který na rozdíl od filmu: Když odchází básníci“ neodchází, ale přichází každé pondělí na setkání seniorů na kraslickou faru po mši sv. Vždy nás mile překvapí, to mnozí z nás s radostí dosvědčí! Jeho jméno nás překvapí: rozumí nejen práci, životu, sadu a zahrádkám, kde roubuje, ořezává a štěpí: Jenda Koleňák.
*           *           *             *
 
Není vše ztraceno!
Kdosi zaslal zprávu do Německa, že se prý ztratila hůl sv.Jakuba (bílá socha) na Sněžné. Ihned to vyvolalo nejen smutek a zklamání (zloději mají pré), ale i vztek. Jaké však bylo překvapení: Tomáš H. ji uschoval a na pouť vrátil na své místo! Tohle mne inspirovalo k myšlence, že katolíky nemusel někdo ukrást! Oni jsou jen někde schovaní a čeká se jen na to, aby se vrátili na své místo, mezi nás!Tak za to se modlím celou dobu, co jsem s vámi jako váš duch.otec 22 let! Dárce této sochy Werner HUFGART zemřel ve středu 30.07.2014 na zákeřnou nemoc.Od něho pochází též i křížová cesta a kříž u obětního stolu, sada svícnů. Vše je možné spatřit v  kostele sv.Jakuba na SNĚŽNÉ. Věřím, že ON spatří nebe!
Duch svatý – jeho nabídka - a naše reakce?
7 Darů Ducha svatého!                                                           Izaiáš 11,2:
Na něm spočine duch Hospodinův: duch moudrosti a rozumnosti, duch rady a bohatýrské síly, duch poznání a bázně Hospodinovy, i zbožnosti.
9 Ovocí Ducha svatého!                                                          Gal 5,22-23:
Ovocem Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání.
5 Služeb Ducha svatého!                                                       Ef 4,11-12:
A toto jsou jeho dary: jedny povolal za apoštoly, jiné za proroky, jiné za zvěstovatele evangelia, jiné za pastýře a učitele, aby své vyvolené dokonale připravil k dílu služby - k budování Kristova těla.
Charismata Ducha svatého!                                              Řím 12,6-8:
Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás: Kdo má dar prorockého slova, ať ho užívá v souhlase s vírou. Kdo má dar služby, ať slouží. Kdo má dar učit, ať učí. Kdo dovede povzbuzovat, nechť povzbuzuje. Kdo rozdává, ať dává upřímně. Kdo stojí v čele, ať je horlivý. Kdo se stará o trpící, ať pomáhá s radostí.
1Kor 12,4-11:
Jsou rozdílná obdarování, ale tentýž Duch; rozdílné služby, ale tentýž Pán; a rozdílná působení moci, ale tentýž Bůh, který působí všecko ve všech. Každému je dán zvláštní projev Ducha ke společnému prospěchu. Jednomu je skrze Ducha dáno slovo moudrosti, druhému slovo poznání podle téhož Ducha, někomu zase víra v témž Duchu, někomu dar uzdravování v jednom a témž Duchu, někomu působení mocných činů, dalšímu zase proroctví, jinému rozlišování duchů, někomu dar mluvit ve vytržení, jinému dar vykládat, co to znamená. To všechno působí jeden a týž Duch, který uděluje každému zvláštní dar, jak sám chce.
Prosím: kdo z nás se nachází v konkrétní svízelné, problémové situaci, proste Ducha svatého– dostanete! Kdo nevěří, kdo nezkusí – je sám proti sobě.
*           *           *             *
Co letošní opravy?sn-kaple-opr2.jpg
een_pomnicek-kam.zaklad.jpgTi, co byli na pouti na Sněžné, viděli opravenou šindelovou střechu firmou Hrách. Šindel štípaný na vrchní ploše, řezaný na vyspravených místech ve spodní vrstvě, trojí nátěr tónovanou fermeží (dle rozhodnutí památkářů).
Cena: 160.131Kč. Tím se skončila 1.oprava na Sněžné. Již rozpracovaný je přívod el.proudu do kostela (2.). V nejbližší době se firma Diviš pustí i do el. instalace v kostele (3.). Restaurátor Kándl provede výmalbu vrchního pruhu interiéru kostela (4.). Pak se do ostatní výmalby pustí Václav Dubš s pomocníky (5.). Václav je vnukem Marie Lepičové. Snad se raduje!! Snad závěrem: byl jsem požádán gen.vikářem mons.Žákem, abych pomohl diecézi. Z Norských fondů by se měl opravit kostel B.Těla v Kraslicích. Když to vyjde, půjde 100_0707.jpgminimálně o 14mil.Kč i více. Bůh ať rozhodne!    pf

sn-kaple-stary-sindel-2014-07-18.jpg

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 471547
Měsíc: 5164
Den: 252