Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list srpen 2013 - 11

 

FARNÍ list kraslické farnosti  srpen 2013 – 11
Tel.číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
Pořad bohoslužeb, setkání.
05.08. po – Kraslice v 08:00 mše sv. a setkání seniorů jako obvykle
08.08. čt – fara Kraslice v 16:00 německé mše sv. a spolčo s P.Ferdinandem
10. a 11.08. bohoslužby slova jako obvykle – buďte s Milošem ve společenství, i od něho je to pomoc knězi.
12.08 po – Kraslice v 08:00 mše sv. a setkání seniorů s P.Ferdinandem
15.08. čt - fara Kraslice v 16:00 německé mše sv. a spolčo s P.Ferdinandem
17.08. so pouť BUBLAVA – DČ v 10:30 mariánské setkání a v 11:00 mše sv. na poděkování za opravu věže kostela, kříže, makovice.  Stříbrná není!
18.08. ne – nedělní pravidelný pořad
24.08. so – poutní mše sv. ke cti sv.Bartoloměje apoštola na PŘEBUZI 14.00
Papež František: Modlitba pro každý prst na ruce - od paulínek:
1. Palec je prst směrem k vám. Proto se začínáme modlit za ty, kteří jsou vám nejblíže. Jsou to lidé,
které si pamatujeme nejlépe. Modlitba za naše milované je"sladká povinnost." 2. Další prst je ukazováček. Modlete se za ty, kdo učí, vzdělávají a léčí. Do této kategorie patří učitelé, profesoři, lékaři a kněží. Potřebují podporu a moudrost, aby určovali ostatním správný směr. Vždy na ně
pamatujte ve svých modlitbách. 3. Další prst je nejvyšší. Připomíná naše vůdce. Modlete se za prezidenta, poslance, podnikatele a vedoucí pracovníky. Jsou to lidé, kteří řídí osud našeho národa a ovlivňují veřejné mínění ... právě oni Boží vedenípotřebují. 4. Čtvrtý prst je prsteníček. Mnozí se budou divit, ale je to náš
nejslabší prst, každý učitel klavíru, to může potvrdit. Ten je tam, aby nám připomněl modlitbu za slabé, za ty, kteří se potýkají s problémy a za nemocné. Oni potřebují vaše modlitby ve dne i v noci. Modliteb pro ně nebude nikdy příliš mnoho. A je to pozvání i k modlitbě za manželské páry. 5. A konečně je tu náš malý prst, nejmenší ze všech. Musíte se vnímat malými před Bohem a bližními. Jak říká Bible, "poslední budou první." Malíček nám připomíná, abychom se modlili za sebe ... Poté, co jste se modlili za všechny ostatní, oni budou moci lépe pochopit jaké jsou vaše potřeby a jak se na ně dívat z pravého pohledu.
A co se děje na stříbrnské faře?
Po turbulencích v posledních týdnech a měsících se vše v činnosti farní charity uklidnilo. Naše upřímné modlitby zabraly! Budova se zahradou potřebuje správce, který by se staral o klienty když přijedou a odjedou, převléknout ložní prádlo, uklidit, větrat a mnoho jiného. Této služby se na dočasnou dobu ujali díky Bohu Anička a Marcel Žáčkovi. Je to od nich hezké; pomohli v tísni; věřím, že štědrý Bůh jim odplatí. Jako kněz mohu říci, že se dočasní obyvatelé farní charity rádi zúčastňují sobotních mší sv. Rád vyhovím i setkáním mimo. Tento dům slouží všem lidem dobré vůle. Ať Pán žehná dále i úklidu sklepa, kde na Žáčkovi čeká mnoho práce. pf  
Dodatek k povodním.
Uplynulo již několik týdnů od povodní, které, zaplať Pán Bůh, se naší farnosti nedotkly.Probíhají sbírky různých nadací. Několik z nás si řeklo, že chce přispět konkrétní postižené rodině. Získali jsme adresu katolické rodiny z Českých Kopist u Litoměřic.Zaslali jsme částku 3.000,-Kč. Odezva od rodiny, která má 3 školní děti a čtvrté na cestě, byla nádherná a nás dojala. Malá ukázka: Celá naše rodina vás srdečně zdraví a děkuje za finanční pomoc i všem farním přátelům, kteří na nás mysleli. Velice jste nás potěšili v našich těžkých dnech. Je příjemné vědět, že nejsme sami a že na nás někdo myslí a pomůže. Posíláme pozdravy z Českých Kopist všem farníkům a přejeme hojně milostí a Božího požehnání za vaši dobrotu a lásku k bližním.S pozdravem a v modlitbě vzpomíná rodina Štětinova. Proto jsem se rozhodla ve sbírce pokračovat. Věřím,že se mezi námi najdou další, kteří tuto rodinu podpoří. Každý má svých starostí a potřeb nad hlavu, ale tato rodina je na tom z nás nejhůře. Za pochopení předem děkuji – upřímné P.Bůh zaplať! Anna Marešová z Rotavy.      (Moc děkuji za pomoc i krásná slova – pater)
PŘÁNÍ.
V Čechách a na Moravě slaví každý narozeniny i svátek. V sousedním Německu tomu tak není, zde oslavují jen narozeniny. Jedna z nás, paní VĚRA SMRŽOVÁ, dostala od Jana Koleňáka toto přání, ke kterému se připojujeme. Věrka pomáhá kde se dá: stará se o kostel ve Stříbrné, zpívá o poutích a nedělích kde se jen dá, obsluhuje nás i o pondělním spolču v Kraslicích na faře, stará se nám již léta o kočičky na Květnou neděli, mnohokráte pomohla při úklidu před poutí na Liboci, Přebuzi atd. Nejen já, ale všichni jsme zírali, čeho „básník“ Jan je schopen:
Klobouček na hlavě, pod ním krátký vlas a krásný zpěvný hlas. To je naše milá Věrka, paní učitelka, co zpívá v kostelích od pondělka do pondělka, ráno večer, v neděli, vždy je to krásné k slyšení. Vážená Věrko, k tvým krásným narozeninám Ti tato křesťanská partička přeje hodně štěstí a zdravíčka. Božího požehnání, což je ten poklad pravý a jen to nej-krásnější mezi námi. Ať se Ti dobře daří, ať máš stále úsměv na tváři. Vše hezké do dalších let, ať Ti to krásně zpívá až do sta let.
Vím, že byste si snad všichni, co se mnou děkujete a prosíte našeho Pána, něco takového zasloužili! Ono to vždy nejde, ale jak znám Věrku, ráda se o toto přání s vámi se všemi podělí! Tak ať jí i nám všem Pán žehná a chrání po vše léta. pf
DĚKUJI VŠEM ZA ÚČAST NA SNĚŽENSKÉ a LIBOCKÉ POUTI!
V první řadě díky za přípravu (odvoz lavic,stolů, slunečníků pánům Radkovi a Slawomirovi z Rotavy), Monice a rodině za pohoštění v tom vedru, úklidové četě kolem Božky Klierové (AŽa,MBi),pracovníkům KMS, Josefu Hronovi atd.
Díky i za úklid každý den po řemeslnících na kraslické faře Vandě, Marušce, pak i rodině ing.Radka z Oloví. Díky prostě všem co pomohli a přišli na pouť.
I já, který se musím kvůli kýle šetřit, jsem přispěl: 3x jsem vymyl EKOWC, sám ho i odvezl na obě místa za pomoci Miloše. Holt každý, co umí…..   pf
Vyznamenání Otce biskupa Františka ke 20-tému výročí diecéze pro LIBOC předám jako farář a vikář panu Antonu Sandnerovi.
 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 473018
Měsíc: 5722
Den: 416