Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list Kraslice 2016-07 velikonoční

FARNÍ list kraslické farnosti duben 2016 – 07

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Akce naší farnosti

22.4. pá 17:00 kaple sv.Vojtěcha – Glasberg (Skelná hora) mše sv.

23.4. so 15:00 Krásná Lípa mše sv; 29.4. pá 19:00 Ekumena Klingenthal Brundöbra

30.4. so 10:30 PLZEŇ katedrála svěcení nového plzeňského biskupa

1.5. ne 16:00 Kraslice Maiandacht PLAUEN (májová), předtím pohoštění

7.5. so Pouť  k Bráně v roce milosrdenství v OSTROVĚ u K.Varů – viz dále!.

Výzva k modlitbě a vděčnosti za dar nového biskupa!

Končící O.biskup František nám všem děkuje za léta naší společné cesty k Bohu. I my mu jsme za mnohé vděčni. Zůstane navždy zapsán do dějin naší diecéze jako její zakladatel. Nyní je i na nás, jak budeme v tomto díle pokračovat. Proto se i my v naší farnosti zapojíme ihned po získání těchto řádek do společné modlitby:

Děkujeme za našeho biskupa Františka, za jeho usilovnou službu, za jeho lásku a pozornost ke každému, s kým se setkává a prosme o požehnání v jeho nové službě, posiluj ho, provázej a žehnej mu. Amen, aleluja!

Děkujeme za nově jmenovaného biskupa Tomáše, za jeho životní cestu a vše, čím jsi ho obdaroval a prosíme o požehnání pro jeho pastýřskou službu v naší diecézi. Amen, aleluja!

Ať je trpělivý a vytrvalý ve své službě, ať nachází ochotné spolupracovníky, ať vede svěřené stádce, ochotně mu naslouchá a společně s ním směřuje do Božího království. Amen, aleluja!

Prosíme za naši diecézi, abychom rostli v lásce a jednotě mezi sebou i s ostatními křesťany, vydávali svědectví Kristu a sloužili všude tam, kde je smutek, samota, neštěstí, spory, nenávist, nesvoboda, kde chybí láska. Amen.

100_0992.jpg

Překvapení a z toho plynoucí možnosti!

Na ČR jsem zaslechl výzvu: Česko uklízí. Prvňáčci se svými učiteli se rozhodli sesbírat odpadky z parků apod. Plastové láhve, obaly a papírky dávali do pytlů a tím se děti učily jediné: Já se takhle chovat nebudu! Tak tohle by bylo nutné od dětství vštěpovat našim dětem i v duchovní oblasti. Hřích je také ODPAD, sesbírat jej a odnést do zpovědnice s lítostí v duši! A tohle nám, kněžím, NENÍ umožněno. Dostat se do škol učit náboženství? Ale co byste chtěli? My učíme ETIKU! A navíc: financujeme své učitele sami v každé škole, říkají ředitelé škol! POZOR! Žádný kněz NIC za výuku nepožaduje. Ale je možné dát dětem vybrat mezi etikou a výukou náboženství? O tom rozhodují rodiče. Ti, za komunistů, sami takovou výchovu nezažili. Takže, jaký je vlastně výsledek? Morálka a úcta už i ve školách upadá. Proto díky za ten počin nahoře! Modlím se za budoucnost, kdy bude znít výzva podobné té první: Česko uklízí ve svých duších! Jsem snílek? Ne, optimista; věřící, že se Bůh smiluje a zapálí srdce mnohých kolem nás. Kdy? Až všechny možné „recepty“ na šťastný život BEZ Boha vezmou za své, až mnohé zklame. Pak jistě dostane Bůh „šanci“ pomoci. pf

j.schmidt-1.jpg

Jakou jste udělali zkušenost se smrtí či s pohřbem?

Není jakýmsi setkáním se Zmrtvýchvstalým?

Vím, že jste se mnou zaregistrovali odchod kraslického rodáka Johannese na věčnost. Stejně tak nás překvapují úmrtí i poměrně mladých lidí kolem nás. Nejde jen o zaregistrování, ale i o zapojení se do přímluv, proseb za ně. Spolu se mnou se 3 sestry zúčastnily rozlučkové mše sv. i uložení na hřbitově 8.4.16 v Neutraublingu. Teprve zde jsme pochopili, jaký dárek jsme směli dát vdově a 4 dětem tohoto obdivuhodného člověka. Paní Heidi v parte vyjádřila prosbu týkající se způsobu „spoluúčasti: „PROSÍM, žádné květiny, ale pokud chcete, přispějte na konto nemocnice Milosrdných bratří!“ My jsme se za Johannese neděli předtím ve všech kostelech modlili i přinesli Oběť Největší v Kraslicích. Jaké překvapení pak nás čekalo, když jsme zaslechli: „Sbírka při mši sv. dnes je pro kostel Božího Těla v Kraslicích!“ Výnos ve výši 11.560Kč jsem uložil na konto farnosti. (Mimochodem: Město Kraslice přispělo na opravu krytiny boční lodě kraslického kostela částkou 33.000Kč. Snad neuškodí připomenout, že celková suma pro letošní opravu činí necelých 443tis.Kč. Z Havarijního programu nám snad  bude přiznáno 190tis.Kč.) I vaším jménem jsem Bohu poděkoval, že nám Johannese dal; i jemu jsem děkoval, že nám byl dán!  Taktéž jsem provokativně reagoval na dlouhý výčet jeho zásluh od různých řečníků: „ Představme si, jak dopadne setkání Stvořitele všeho s naším Johanesem, který toho mohl tolik stvořit a vytvořit! Věřím, že dobře! A nyní si připomeňme, co jsme mohli dát my jemu! A co měl ode mne? Šok, překvapení, a to nejednou. On, který měl VŠE do puntíku připraveno, se nestačil divit mým improvizacím! Při setkání s Pánem jistě prožívá NESMÍRNÉ překvapení! Jak krásný a dobrý je náš Bůh, jak se ze všeho raduje, co krásného vykonáváme!“ To buď i pro nás VÝZVOU!    PF

Velikonoce 2016

Snad by se mohlo zdát, že to byla surová a zbytečná smrt. Takový výkřik do prázdna. Avšak něco se v té chvíli změnilo: NAVŽDY! Bolest a utrpení, které podstoupil, náhle dostaly smysl. To pro pokoru, se kterou byly přijaty; pro věrnost, se kterou byly neseny až do konce a hlavně pro spásu, která se nám tím otevřela. Radujme se, neboť všechno, co vytrpěl, vytrpěl z lásky k nám!  Vyprošuji Vám Boží požehnání – Váš P.Ludolf Josef Kazda O.Praem.

Slova bývalého kancléře.  K tomuto přání se přidávám rád i já, i my se přidáme!

+               +              +      

rotava-sv.rok-milosr.jpg

Ve svatém roce milosrdenství se otevírá Brána milosrdenství pro sokolovský i karlovarský vikariát společně v sobotu 7.5.16 v kostele v OSTROVĚ. PROSÍM o vaši účast – je to duchovní obohacení! Tentokrát to bude opravdu POUŤ se vším všudy: pojedeme společně i se sokolovskými i dalšími VLAKEM! Přesný pořad dostanete včas v příštím FL. I pro mne to bude zážitek, vždyť vlakem jsem nejel už tolik let…. Spolu prožijeme setkání možná i s novým biskupem Tomášem.

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 472238
Měsíc: 5253
Den: 180