Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list červencový 07-2021

 FARNÍ list kraslické farnosti červenec - 07

Tornádo a následná katastrofa na jižní Moravě. Připojme se k pomoci. Možnost:

https://www.bip.cz/cs/novinky/2021-06-sbirka-pro-hodoninsko-a-breclavsko .

Nebo: Číslo účtu 4211325188/6800, variabilní symbol 2002. Přispět je také možné zasláním DMS ve tvaru DMS DCHB 30, 60, 90 na číslo 87 777. Díky!

Od 1. července se snažíme s P.Bystríkem pomalu vracet bohoslužby do pořadu PŘED Covidem. Tzn.: v sobotu Bublava v 8:00 a Stříbrná v 9:15. Poté bývá čas na křty či svatby (v 11:00). Každou 2. sobotu bude mše sv. v 17:00 na Sněžné u sv. Jakuba, patrona poutníků a těch, co jsou na cestách. Je to aktuální: mnozí jsou v těchto měsících v přírodě a jezdí na kolech. POZOR: JSTE VÍTÁNI!

Neděle 25.07.: společná poutní mše sv. na Sněžné. Pořad: 10:30 rozjímání a rytmické písně. Přijeďte s námi prožít opět radost z našeho poutního kostela a společně posedět! Nezapomeňte ani na Modlitbu osvobození od strachu, kterou jste dostali ve FL 02 a další modlitbu ke cti sv. JOSEFA (viz zde).

  1. Modlitba ke sv. Josefovi.

   Svatý Josefe, s tebou a skrze tebe dobrořečíme Pánu! On si tě vyvolil ze všech mužů za čistého ženicha Panny Marie jako toho, kdo stojí na prahu tajemství jejího božského mateřství a jenž první po ní toto mateřství ve víře přijímá jako dílo Ducha svatého. Tys dal Ježíšovi zákonné otcovství v Davidově rodě. Neustále jsi bděl nad Matkou Marií a jejím Dítětem a láskyplně jsi je opatroval, aby mohli naplnit své poslání. Ježíš se ti v dět-ství i v dospívání ráči podrobit jako svému otci, a přijímal od tebe pona-učení pro každodenní život, zatímco ty jsi sdílel jeho život uctíváním jeho tajemství. Chraň celou církev, rodinu vzešlou ze spásy, kterou přinesl Ježíš! Pohleď na duchovní i hmotné potřeby těch, kteří se utíkají do tvé přímluvy a jsou si jisti, že skrze tebe obdrží Mariin mateřský pohled a Ježíšovu pomocnou ruku. Amen.        (sv. Jan Pavel II. (papež)

Kdo by se nepřidal přímluvami za všechny postižené po tornádu?

PŘÍMUVY, které můžeme přednášet Bohu i soukromě:

Modleme se za všechny, kteří byli zasaženi ničivými bouřemi a tornádem na jižní Moravě. Bože, vyslyš nás.

    Prosíme Tě, aby v těchto těžkých hodinách a dnech nalezli u Tebe útěchu a pomoc. Ať najdou potřebnou sílu na opravu a znovuvybudování svých domovů a obcí. Bože, vyslyš nás. 

    Modleme se také za oběti této přírodní katastrofy, prosíme, abys jim byl milosrdným soudcem a přijal je do své nebeské náruče. Bože, vyslyš nás.

    Prosíme Tě za nás za všechny, abychom byli jakýmkoliv způsobem nápomocni těm, kdo to nyní nejvíce potřebují a prokázali svou štědrost a vzájemnou solidaritu. Bože, vyslyš nás.  

          Otče náš, jenž jsi na nebesích, posvěť se jméno tvé…… Amen.

 

PODĚKOVÁNÍ

Všem, kteří 04. července připravili pohoštění pro posezení při rotavské pouti. Letos jsme se rozcházeli něco málo před 20.hod. Toť důkaz, jak nám tento druh setkání moc chyběl. Na farní účet přibyla částka 1,100.000Kč z Min.kultury Pha na opravu střechy kostela sv. Josefa v Kr .Lípě. Obec Šindelová dala 30.000Kč.  Celková suma za letošní opravu pravé strany (položení přírodní břidlice) činí 1,280.000Kč. Zbylá částka 150.000Kč bude uhrazena díky darům ze SRN (přes pana Erlbecka). O dalších letošních opravách se dočtete v dalším FL 08.

 

 

Znamení doby – co se za tím skrývá?

Jsme svědky, jak se vše každým dnem mění; vše je JINÉ, ne vše je dobré! Doba je v mnohém „zvrácená“. Onehdy mi to došlo i v této maličkosti: čepice se nosí kšiltem DOZADU! Ti, co to takhle nosí, NEVÍ, odkud se to k nám dostalo; hlavně, že ji tímto způsobem nosí! Při hře baseball („bejzbolu“) američtí aktéři nosí čepici kšiltem dozadu.  Když zaslechnu titul: „Ty vole“, doplním: „Člověče, patříš do Betléma“. Tam byl i OSEL!“ Většinou čumí! Inu, já si zase myslím, že je lepší být v Betlémě u Pána Ježíše jako vůl či osel, než tam nebýt vůbec a patřit mezi ty, kteří pro Božího Syna neměli místo, takže se musel narodit v místě napůl chlévě a jeskyni! Dnes mají lidé místo pro každý nesmysl; radu Boží přijmout nechtějí!

UPOZORNĚNÍ!

Jelikož jsme nyní ve farnosti dva kněží, rádi vám posloužíme při vašich potřebách např. v odsloužení mše sv. za vaše zemřelé, za prosby za uzdravení, za pokoj, mír v konkrétní rodině apod. Proto bude v každém kostele sešit, kam se zapíší tyto vaše úmysly. Poplatek pak předáte příslušnému knězi po odsloužené mši sv. Výše je 100Kč (případně dalších 100Kč bude námi kněžími zapsáno pro chod farnosti).

Co se také může všechno stát!

Pozor! Nejedná se o stát jako státní formu, ale o humornou situaci. V sobotu 10.7. jsem si kolem 16:00 dával „kafe“ za přítomnosti návštěvy paní Jarmilky Volfové. Společnost jsem opustil a jel do Sněžné ke mši sv. Tu jsme sloužil za + Renatu Slepčíkovou (47let). Než jsem začal hrát na varhánky, zazvonil mobil: Odjel jsi v sandálech paní Jarmily!“ Když jsem si je obouval, dálo se mi, že mi nohy v sandálech nějak „kloktají“. Říkám si: „To jsi po Covidu zhubnul i na nohách?“ Nyní se vše vysvětlilo: odjel jsem v cizích sandálech. Ale to nebylo vše! Při evangeliu jsem četl: Nic si na cestu neberte; ani, peníze do mošny, ani dvoje šaty, ani opánky! A já Jarmilce sebral její sandály! A paní Alice dodala: „No vidíš, Jarmilko; ty jsi tady a dáváš si kafe, zatímco tvoje sandály jsou na mši na Sněžné. Máš to ale zbožné opánky!  

 

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

farnost.kraslice@bip.cz                           www.farnostkraslice.estranky.cz

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 471480
Měsíc: 5145
Den: 233