Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2017 srpen 13

 

FARNÍ list kraslické farnosti srpen  2017 – 13

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Bohoslužby, setkání.

Od 08.08. do  19.08. mám dovolenou; zastupuje mne mons.Majkov - 606220130.

19.08. so – 10:30 Bublava pouť č/n; od 10:30 Mariánské zastavení; 11:00 mše

19.08. so -  17:00 Sněžná mše sv. ZMĚNA! 19.8. v19:00 koncert Rotava kostel.

26.08. so – 14:00 Přebuz pouť č/n mše sv.

------------------------------------

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Tentokrát jiné místo a překvapení – nálety u kostela v BUBLAVĚ!

Také tohle je i pro mnohé z nás přinejmenším ŠOK! V době, kdy býval na Bublavědscn0829.jpg starostou Vojtěch Grufík, který dal pořezat nálety po levé straně kostela, mohl mnohý kolemjdoucí či autem jedoucí zaregistrovat kostel, který nebyl vůbec vidět! Léta ubíhala a situace se opakovala. Místo znovu zarostlo, a jak! Pepa Babka sehnal –světe div se– 9 místních dobrovolných hasičů, kteří 29.7.017 zporáželi co se dalo po téže levé straně kostela. Navíc ing.Tomáš Rund přivezl drtičku, kterou všechny kmeny, větve i nálety proměnili ve 3 obrovské hromady drtě! Začali asi kolem 10:00 a hotovo bylo něco po půl druhé!  Všem patří obrovský dík! Kdyby měl někdo o drť zájem – není problém; berte, dokud je!      Pf

dscn0833.jpg

KONCERT – prosím vás všechny – PŘIJĎTE!

Lístky budou pro Rotavu u Anny Marešové, pro Kraslice u Anny Žáčkové, pro Jindřichovice u Miloše Bechyně a pro Oloví u Elišky Kalousové! Cena je 150Kč za jednu vstupenku. Koncert bude trvat cca 3 hodiny! Místo: kostel sv.Petra a Pavla v Rotavě – 19.08.2017 - začátek v 19:00. To si lehce zapamatujeme. Je to společná akce spolku ROTAVAK, Města Rotava a naší farnosti. Náš kostel se opět stane dějištěm něčeho velikého! O krásný zážitek se postará Skupina ACOUSTICA z Ostravy spolu se smyčcovým kvartetem Národního divadla Moravskoslezského. Jedná se o netradiční pojetí slavných hitů 20. století. Naše farnost má k dispozici 50 vstupenek a výnos půjde na aktivity farnosti, takže svou účastí přispějete a zároveň si odnesete i krásný zážitek. Věřím, že nebudete litovat a tak se těším na setkání, protože se večer 18.08. den předtím vracím z dovolené. Ještě jednou, pomozte svou účastí dobré věci.

A CO NAŠE OPRAVY?

Firma Hrách začala s opravou poslední větší plochy kraslického kostela na levé straně. Zaslal jsem úpěnlivou žádost o poskytnutí mimořádné dotace krko2017klein.jpg50tis.Kč na Město Kraslice. Město již přispělo pro tento rok 60tis.Kč. Chybí nám 180tis.Kč. Tak se modleme!    Letos proběhne výběrové řízení na zateplení  farní budovy v Kraslicích. Za rok pak se snad akce uskuteční. Zatím neznám celkovou cenu, cca 360tis.Kč nám darovalo Biskupství Regensburg, cca podobnou částku uhradí stát z programu Zelená úsporám. POZOR: toto je přání plzeňského biskupství! pf

MÁŠ  TAKÉ  STRACH?

13-ti letému indiánskému chlapci připravili v táboře zkoušku dospělosti. Ta spočívala v tom, že měl být sám celou noc v lese a dokázat tak statečné srdce. Domluveno, ujednáno! Noc ale byla dlouhá, každý padající lístek ze stromu, zvuk lesního zvířátka ho vyděsil. Nikdy by nevěřil, jak dlouhá může být noc! Byly chvíle, kdy to chtěl vzdát a utéci domů. Bál se, ale vydržel. Konečně začalo svítat a on za blízkým stromem zahlédl svého tatínka, jak ho celou noc hlídal s nabitou puškou! Chlapec si pomyslel: „Tohle vědět, tak jsem mohl klidně spát!“  Musíme se tohle dozvědět až v nebi? Že nás po celý život starostlivým božím okem hlídal Otec nebeský se Synem? Nebo se od této chvíle přestaneme bát a budeme více důvěřovat boží lásce a starostlivosti? A nejen o nás? Jeho láska provází i naše partnery, děti….

Tohle stojí přece za úvahu, ne? Svátostí biřmování se stává pokřtěný křesťan taktéž „dospělým“; dostává darem ODVAHU, nemusí se už bát, vždyť je mu nablízku Trojjediný Bůh: milující Otec, zachraňující Syn a Duch dávající milost za milostí! I my, kteří jsme již tuto svátost přijali, si můžeme obnovit znalosti i nabídku ze strany boží! Modleme se, prosím, za ty z nás, kteří tuto svátost přijmou i za ty z nás, kteří – ač biřmovaní – se stále ještě příliš bojí! Ono se mi to radí: Kdo se bojí, nesmí do lesa – a já mám trefné příjmení: FOŘT, lepší HAJNÝ….  V tyto dny jsem některým, kteří si přejí přijmout svátost biřmování mailem rozeslal Přípravu a úvahy na toto téma. Pokud by si někdo toto chtěl najít sám, je to na našich web. Stránkách: www.farnostkraslice.estranky.cz !!!    

Úvaha na téma buddhismus – Sněžná poutní slavnost 30.07.2017

    Jeden misionář v Indii se před 150 roky pokoušel přiblížit evangelium tamním domorodcům. Bylo to blízko města Madrasu a jednalo se o prosté lovce perel. Při potápění do velkých hloubek často riskovali svůj život i zdraví (většinou marně). Nebylo lehké nalézt tu pravou perlorodku a v ní vzácnou perlu. Misionář měl rád jednoho „předčasně zestárlého“ lovce perel a skrytě doufal, že přijme do svého srdce Krista. Nechte si své vyprávění o láskyplném Božím zájmu o hříšníka, oběti vašeho Ježíše a jeho milosti! Já věřím v převtělování. Musím jít cestou utrpení (karmy), dokud se neočistím od vin. Až si našetřím tisíc rupií, vydám se na pouť do Benares, umyji se v řece Gangu, rupie dám bráhmanům, aby se za mne modlili. Tam budu čekat na smrt a své další vtělení do vyšší kasty a dosáhl míru – nirvány!

Jednoho dne ho misionář potkal v bílém rouchu. Spočítal jsem rupie, odcházím a loučím se s tebou. Zde máš na památku dárek! Misionář rozbalil papírek a našel tam jedinečnou vzácnou perlu. To od tebe nemohu vzít, to si nezasloužím! Ind stál na svém. Vezmi si aspoň na cestu všechny mé peníze, řekl misionář. Nech si peníze, ty ani nevíš, jakou ta perla má pro mne cenu! Měl jsem jediného Syna, tuhle perlu měl v ruce, když se mrtvý vynořil z moře! Ničím nemůže být zaplacena! Šokovaný misionář vyhrkl: Chápeš teď Otce nebeského, ty otec, který ztrácí svého Syna, jako i ty? Dílo Ježíšovy lásky nelze ničím zaplatit. Ind padl na kolena, přijal křest a stal se domorodým misionářem ve své vlasti – v Indii!      

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 471155
Měsíc: 5064
Den: 138