Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2017 říjen - 16

FARNÍ list kraslické farnosti říjen  2017 – 16

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Bohoslužby, setkání.

04.11.so 15:00 Jindřichovice HUBERTSKÁ mše sv. Pozor: nedělní zde odpadá!

12.11. ne 10:30 společná poutní mše sv. ke cti sv. Martina Jindřichovice,

tzn. v sobotu 11.11. Bublava a Stříbrná jako obvykle, ale v neděli zveme všechny do Jindřichovic; v 11:30-12:00 malé pohoštění; 12:00-12:30 KONCERT. Přijďte!

DUŠIČKOVÝ POŘAD na kraslicku:

Den vzpomínek spojených s prosbami a díků za lásku i obdarování.

28.10.sobota:   Přebuz 14:00 hřbitov, poté mše sv.;   Rotava16:00 hřbitov  

Kraslice 17:30 hřbitov

03.11.pátek:  Kostelní 15:30 hřbitov;    Liboc 16:00 hřbitov

04.11.sobota: Bublava 07:45hřbitov+08:00mše; Stříbrná 09:15mše+10:00 hřbitov

Krásná Lípa 14:00 hřbitov + mše sv. Sněžná 17:00!

05.11.neděle: Jindřichovice 11:00 hřbitov; Oloví hřbitov 14:00+14:30 mše sv. v kapli;  Mezihorská kaple –16:30 – mše sv.;  Horní Nivy 17:30 kaple– mše sv.

Pane, dej všem zemřelým lehké odpočinutí

a světlo věčné ať jim svítí,  ať odpočívají ve svatém pokoji.  Amen

__________________________________________________________________________________

Jaké to bylo o biřmování 01.10.2017 v Kraslicích?

Biskup Tomáš mne o kněžském dnu v Plzni 10.10. zdravil slovy: Vzpomínám na krásné biřmování v Kraslicích! A jeho oči zářily. Přeji tuto stálou radost i nám všem! Tato svátost je posilou ve víře! V dnešní době plné zvratů, neklidu, nenávisti, katastrof ji obzvláště potřebujeme. OB se líbilo, jak jsem představil ty, kteří čekali na 7 darů Ducha sv. A co se zas líbilo nám? Rána do levého ramene u Dominika, Petra a Pavla! A pak „jen“ pohlazení u čekatelek! To víte – je to voják! A biřmováním se člověk stává bojovníkem Božím (chrání církev, hájí víru, šíří pokoj a uklidňuje emoce, respektuje vůli, rozkazy nadřízeného - v našem křesťanském životě je jím Pán, atd.). Příjemné bylo i posezení v sále, který byl na přání majitelky OB požehnán; před lety to bylo drogové doupě, kde se děly hrozné věci. Majitelka vždy při příchodu do těchto prostor měla stísněný pocit, nebylo jí dobře. Po naší modlitbě i žehnání OB bude vše jiné!  pf

Naše oprava, která bude trvat několik let!

    Od letošního podzimu, jak jsme již psali ve FL15, se pouštíme do opravy interiéru kostela sv. Michaela v OLOVÍ. Z Karlovarského kraje jsme po několik let nedostali ani haléř. Proto letos na novou elektriku zažádáme dotaci pro rok 2018.  Firma Soukup Projektovou dokumentaci brzy dodá. Zároveň je nutná oprava břidlicové krytiny nad kněžištěm. Snad se najde dobrá a ne tak drahá pokrývačská firma. V dalším roce se snad pokusíme o opravu kazetového stropu. Nutná je i výmalba stěn, oprava vitráží (oken v olovu).  Vzpomeňme v modlitbách, to je naše nejjistější pomoc, protože s Boží pomocí se dílo jistě podaří! Díky za tuto spoluúčast! Váš pater.   

Pomůžeme ve volbách spravedlnosti?

Mám jedinou prosbu na každého z vás: Pojďme všichni k volbám! Jsme lidé s dobrou vůlí, která nám byla přislíbena zpěvem nad Betlémem: Sláva na výsostech Bohu a pokoj lidem dobré vůle. Chlév s oslem a volem! I když je kolem nás dost nositelů těchto „vzorů“, kteří svými rozhodnutími činí chlév chlívem v různých rovinách (morálce, polopravdami, oligarchové, co se nestydí masírovat myšlení lidí atd.), nezapomínejme, že se právě do toho všeho narodil Spasitel, Boží Syn! A vedle stojí přímluvci: Marie, Josef. To není málo! Volme takového svého zástupce pro věci veřejné, který má k těmto třem dobrý vztah! Já osobně nemohu volit člověka, či hnutí, který chce zdanit vrácený majetek církvi. Nemohu dát hlas tomu, kdo nectí zásadu spravedlnosti! Když mi někdo ukradne auto a pak mi je vráceno, nemůže přece nikdo ode mne žádat, abych odvedl z této zlodějiny daň!

Onehdy mne překvapila paní v jedné prodejně: Víte, já nepochopím, pane faráři, jak může někdo, kdo nemá pořádně co do úst, volit multimilionáře!

Doufám, že je to jasné. Prosme Ducha sv. o radu! Kdo se ptá, moc se dozví –a my bychom se toho měli navzdory všemu mnoho dozvědět! Nebo ne? pf

___________________________________________________________

Změna času: ze so. 28.10. na ne. 29.10. postrčit hodiny o 1 hod. dozadu!

V tyto dny jsem dostal takovýto dopis s tímto zněním:­­­­­­

Římskokatolický farní úřad v Kraslicích                       V Sedlčanech, 3.října 2017

Vážený pane faráři, ve Vaší farnosti jsem zažil velmi nepříjemnou věc. Během týdne jsem si přečetl na vývěsce u kostela ve Stříbrné, že v sobotu od 9:15 h je zde sloužena mše sv. s nedělní platností. V sobotu 30.září jsem tam se svými známými dorazil před zamčený kostel. Věřící ani kněz nikde, cedulka dokonce i v němčině stále na svém místě ve vitrínce. Nevím, proč vyvěšené údaje neodpovídají skutečnosti. Rozhodně však tento stav není žádnou dobrou vizitkou. Tento dopis nevyžaduje odpověď, má být jen prosbou, abyste nahradil takovéto falešné informace správnými. Lidé, kteří si třeba chtějí jen kostel prohlédnout, mohou totiž tento nepořádek vztahovat na poměry v církvi obecně.  S úctou XY. 

Má odpověď v krátkosti: Vážený pane inženýre. Omlouvám se Vám i Vašim přátelům za situaci, ve které jste se ocitli. Dal jste sice najevo, že nevyžadujete odpověď a že je Váš dopis PROSBOU. Byl bych rád, kdyby těchto pár slov bylo PODĚKOVÁNÍM za Váš pohled, který nemusí být úplný. Předem konstatuji dvě možnosti: 1. Jste člověk pokřtěný, který žije s církví, tzn. v nějaké farnosti – tedy uvnitř církve. 2. Jste člověk sice pokřtěný, ale s církví a tedy i farností nejste v kontaktu ať z toho, či onoho důvodu. Pro sobotu 30.09.2017 a neděli 01.10.2017 bylo v naší farností s předstihem oznámeno, že NIKDE nebude slavena mše svatá z důvodů biřmování, které bylo 01.10. od 11:00 v kostele Božího Těla v Kraslicích za účasti biskupa mons.Tomáše Holuba z Plzně. Tato informace byla dána i na naše web.stránky pod složkou Aktuality. Jezdím pravidelně mnohokrát i pro 2,3 i někdy o něco více věřících po tomto velikém na kilometry obvodu. Pokud si chcete dopis přečíst v plné verzi, najdete jej pod Aktuality na našich webových stránkách.

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 467794
Měsíc: 4729
Den: 319