Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2017 červenec 12

FARNÍ list kraslické farnosti červenec  2017 – 12

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Bohoslužby, setkání.

29.07. so – 14:00 Přebuz mše sv.

30.07. – ne 10:30 společná POUTNÍ OSLAVA SV.JAKUBA na Sněžné. Přijměte jako každoročně pozvání i k posezení. Bus: odjezd 10:00 Rotava, 10:15 Kraslice; návrat 13:30 dle počasí. Pořad: 10:30 zastavení u sochy bl.Hroznaty, úvahy; 11:00 poutní mše sv. Č/D; 12:15 pohoštění a posezení pod lipami!

05.08. so – 11:00 Jindřichovice mše sv. ZMĚNA!

06.08. ne – 11:00 Liboc pouť č/n mše sv.

07.08. po – 8:00 Kraslice mše sv.

Od 08.08. do  19.08. mám dovolenou; zastupuje mne mons.Majkov - 606220130.

19.08. so – 10:30 Bublava pouť č/n; od 10:30 Mariánské zastavení; 11:00 mše

19.08. so -  17:00 Sněžná mše sv. ZMĚNA! 19.8. v19:00 koncert Rotava kostel.

26.08. so – 14:00 Přebuz pouť č/n mše sv.

------------------------------------

buch_firmung1--2-.jpg

POZOR: pro ty, kteří nejsou ještě biřmováni:

01.10.2017 neděle v 11:00 JINDŘICHOVICE – BIŘMOVÁNÍ

Naši farnost opět čeká duchovní vrchol. Dosud se vše v posledních letech odehrává pouze při poutích, kterých máme během roku mnoho. Ale pro některé z nás, kteří byli v dospělém věku pokřtěni a nepřijali při křtu hned  i biřmování, se naskýtá jedinečná šance. Je to nabídka: Boží dary Ducha sv. jsou nutné pro současný život. Ten je plný lákavých svůdných nabídek a nebezpečí vedoucích dříve nebo později k hříchu (vzpouře proti Bohu!).

Můžete se zeptat: a PROČ jste nevyužil jako náš kněz-křtitel možnosti udělovat i svátost biřmování? Jednoduchá odpověď: chtěl jsem, aby se ti, kteří přijali křest po čase mohli setkat s O.biskupem! Osobně, tváří v tvář! Z jeho rukou přijmout tuto svátost je výzvou ke svědectví! Biskup žádá od dnešního člověka ochotu být svědkem víry! A tak mu můžete udělat  radost, i udělat radost Pánu! Pro mne by bývalo „vyznamenáním“ udělit po křtu i biřmování! Toho jsem se z lásky k osobnímu setkání s biskupem zřekl! Teď už zbývá jen udělat radost sobě i mně! Co se má udělat? 1. požádat o žádanku (rád ji každému dám); 2. v ní vyplnit jméno, příjmení, data a místo narození, kde byl křest; 3. sdělit mailou adresu, na kterou zašlu Přípravu na biřmování; ti, co ji nemají, dostanou vytištěný text; 4. udělat si čas a text si několikrát přečíst; 5. ochotu několikrát se setkat na kraslické faře (svoz se zajistí); 6. najít si biřmovacího kmotra či kmotru (musí být pokřtěný a nejlépe i biřmovaný); 7. přijmout koncem září sv.smíření. Snad to nejsou nepřekonatelné překážky! Jde o duchovní posilu, růst ve víře i ochotu vydávat svědectví tomuto ateistickému světu! Několik z vás jsem oslovil a vyjádřili jste radost! Povinností nás všech je v osobních modlitbách, v modlitbě růžence pamatovat na ty, kteří si jdou pro dary Ducha svatého. Takže zaměstnaní budeme všichni!  Váš pater.   

 

Ještě jeden pohled na kostel sv. Jiljí v KOSTELNÍ.

Je jedním z těch, kde se koná bohoslužba jen 2x ročně. A to vždy, když se sem sjíždí naši rodáci, bohoslužba je jen v němčině (přání dnes  zemřelého Franze Sandnera, který se tolik zasloužil o opravy nejen tohoto kostela, ale i hřbitova). Celá léta jezdil pan Franz i 2x měsíčně nejen zušlechťovat kostel, ale i hřbitov. Když zde byl, měl kostel otevřený a tak se postaral i o větrání. Nikdy zde nebyla plíseň. Ta se objevila až vloni na podzim. Tento problém nám vyřešil „pokyn shůry“! Ze vzájemné debaty Miloše B., Míry Švece a mne došlo jednak k umožnění umístění příjmového zařízení RETE internet na věži kostela a zároveň příslib Míry Š., že bude při hezkém počasí hlavně o víkendech otevírat kostel a tím i větrat! Domluveno, dojednáno. Zbývalo zhotovit mříže jak do kostela (vnitřní vchod, tak i na kůr). Stalo se! 18.7.17 převzal Míra klíče od hl.vchodu. Co se však objevilo jaksi navíc? Ztrouchnivělá podlaha pod kůrem, zpovědnice se shnilou spodní částí, taktéž i oltářní  mřížky vpředu. Vše se nyní opravuje. Dlažbu položí pan Šebesta 24.07. a začistí i chybějící omítku. Firma Vopat opraví jak zpovědnici, tak i mřížky. Shnilá prkna spálí Míra Š. Díky Bohu za vše!

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Farní budova Oloví: místo překvapení!

Tohle stojí nejen za povšimnutí! Po záchraně statiky (12 táhel skrz celou budovu vloni ve 3 podlažích), po krásně opravené přední fasádě, schodiště a nového zábradlí, se skoro potají proměnily 2 místnosti v přízemí napravo k nepoznání! Začištěné pukliny ve zdi po zemětřesení, nová výmalba, nátěr podlahy v obou místnostech (kuchyně a hostinský pokoj),  nový el.sporák, nový kuch.dřez. A úklid! TOHLE VŠE mají na „svědomí“ Eliška, Karel, otec a tchán Ruda Kalivodovi!  Zato jim patří OBROVSKÉ Pán Bůh zaplať! A pak, že se mezi námi nedějí zázraky. Dýchá z nich láska i obětavost nejen k Bohu – ale i k lidem! Chcete-li vše vidět na vlastní oči, zajeďte se mezi nás vždy v neděli o 14:30 podívat do kaple na faře! Srdečně zveme! Městu Oloví jsem v tyto dny navrhl: za opravu venkovního schodiště k silnici by p.Šebesta vzal cca 40tis.Kč. Nabídl jsem: polovinu uhradí naše farnost, protože mi jsou milé zdravé nohy těch, kteří je používají! Jsme zvědavi na odezvu!    Pf

______________________________________________

A co naše 3 farní budovy? Jsou vůbec k něčemu?

Jak patrné z článku nad tímto, slouží tento farní dům v 1.patře k pravidelné nedělní bohoslužbě v 14:30. Zároveň zde od r.1986 nachází útočiště Josef Černý z Prahy; zamiloval si tento kraj a už sem i patří! Jistě jste se s ním již setkali. Fara ve Stříbrné, jak víte, slouží Farní charitě Kraslice jako rekreační dům. Je i nadále v majetku naší farnosti, je pouze pro tento účel pronajatý. Snad si lze jen přát, aby se návštěvníci také objevili v sousedním kostele Božského Srdce. A naše fara v Kraslicích? Bydlí zde mladí Jan a Eliška (v září mají svatbu) a od 1.8.2017 k nim přibude Pepa, Janův kolega v zaměstnání. Bůh žehnej všem! pf

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 471524
Měsíc: 5153
Den: 244