Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2016 únor 04

FARNÍ list kraslické farnosti únor 2016 – 04

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Naše akce :

Křížová cesta: - každou středu v Rotavě v 15:45, poté od 16:00 mše sv.

                        - každý  pátek v Kraslicích 17:15, poté od 17:30 mše sv.

I tímto se zapojíme do Svatého roku milosrdenství!

*            *           *           *

Kdo se stal naším novým biskupem?

Papež jmenoval 12.2.2016 mons.ThLic Tomáše Holuba ThDr druhým sídelním biskupem v Plzni. Je generálním sekretářem České biskupské konference, dále farářem basiliky sv. Petra a Pavla a děkanem Kolegiální kapituly v Praze – Vyšehrad. Narodil se 16.8.1967 v Jaroměři, pochází z hradecké diecéze-farnost Červený Kostelec. Knězem se stal 28.8.1993. Studoval filosofii a teologii jak v Litoměřicích, tak v Salzburgu a rok v Římě. Získal doktorát z morální teol. na Karlově universitě (téma disertace: Etické aspekty boje proti terorismu ve světle učení o tzv. spravedlivé válce).Byl kaplanem v Kutné Hoře a spirituálem na zdejším Církevním gymnáziu. Stal se prvním vojenským kaplanem v naší armádě, je v současnosti poradcem ministra obrany pro duch. službu. 30.4.16 přijme biskupské svěcení a v tento den převezme svou diecézi. V relacích ČTV jsme ho mohli vidět ve zprávách a hlavně v Kotli paní Jílkové. Odpovídal zde na aktuální otázky kolem církevních restitucí; na nepříjemné otázky odpoví-dal vždy klidně a věcně. V relaci Radiožurnálu 15.2.16 (17:10) byl moderátorkou „zpovídán“ a i zde věcně, moudře i vtipně našel odpověď. Můžete si debatu najít na internetu. Ocenil vlídnost a dobrotivost Otce biskupa Františka; chce v této linii pokračovat, samozřejmě svým způsobem. Odstupující Otec biskup chce údajně pracovat pro charitu, kde svým vlivem chce napomoci dobrému dílu v organizaci, která je pevnou součástí plzeňské diecéze. Na tomto místě patří obrovský dík spolu s uznáním za obrovské dílo, které mons. Radkovský v naší diecézi vykonal. V modlitbách na něho nezapomeneme, přejeme zdraví a radost jak z vykonaného díla, tak i požehnání pro další léta!  Prosme také za mons.Tomáše, aby i on byl dobrým Otcem biskupem všem v diecézi.  pf 

100_1113.jpgCo říci na tohle?

Vždy nás překvapí hezká gesta, podaná ruka či pomoc, ať už má jakoukoliv podobu. I letos bychom rádi opravili něco na našich kostelech. Zastupitelé OÚ Jindřichovice odsouhlasili příspěvek ve výši 20tis.Kč,ten použijeme na úhradu dokončení opravy střechy nad vchodem na kůr zdejšího kostela; dále nás čeká oprava celé fasády průčelí či pouze po římsu; záležet bude na výši příspěvku z Min. kultury. Díky za výše odsouhlasený příspěvek.

Též za příslib Národního památkového ústavu v Lokti ve výšip1000607--800x600-.jpg 190tis.Kč na účel výměny krytiny nad boční lodí kraslického kostela. Je prorezivělá a bude nahrazena titan zinkovým plechem. Rozsah výměny bude záviset na výši příspěvku od Karlovarského kraje i od Města Kraslice. Samozřejmě, že se na celkové výši podílí i naše farnost! Díky za příspěvky i na faru v Oloví, či opravu stropu místnosti v kostele na Bublavě, či úpravy kolem rotavského kostela. Zde čekáme na vytýčení pozemku patřícího MĚÚ Rotava, abychom mohli porazit smrky lemující pozemek kolem kostela. Řezivo prodáme. Za  získané peníze si upravíme místo pro otáčení aut a vlastnoručně vysadíme smrkové sazenice. Tím zůstane původní záměr našich rodáků zachován!

Ještě pár slov k  Živé růži!

Nejen pro ty z nás, co se modlíme desátek Božího milosrdenství  navíc, ale

pro všechny je připraven zpěv. Můžeme ho používat kdykoliv při modlitbě  pokud budete chtít. Předem Pán Bůh vám to zaplať. Díky – váš pater.

?? Líbí se vám brožurka ke sv. smíření ?? Máte ji všichni ??

Zde je možnost si odstřihnout, pokud jezdíte autem, modlitbu před cestou a pokud ne, můžete ústřižek darovat někomu blízkému. Svatý Kryštof je zaručeně dobrým přímluvcem. Ani Desatero pro řidiče není k zahození!

SVATÝ KRYŠTOFE, PATRONE POCESTNÝCH, ORODUJ ZA NÁS!

100_0728.jpg

*     *     *

Bože, dej mi pevnou ruku a bystré oko, abych nezpůsobil nikomu škodu. Ty jsi Dárcem života, dej, abych žádným svým skutkem nezničil nebo nepoškodil tento vzácný dar a uchraň mě od neštěstí, nehod. Ochraňuj mě před pocitem vlastní dokonalosti a dej, abych bezpečně a šťastně dorazil do cíle. Amen.

*     *     *

Bože, požehnej mojí cestě, dej abych bezpečně a šťastně dorazil do cíle.

                                                                            *     *     *

Desatero pro řidiče

Jsi řidič na cestě a nejsi na ní sám. Je s Tebou Bůh, přesto pamatuj: Nemysli při řízení

 jen na sebe.

Nebuď agresivní  a vulgární k ostatním. Když vyrážíš na cestu, pamatuj na modlitbu   ke sv. Kryštofovi a nezapomeň poděkovat, až dorazíš do cíle.

Dávej pozor na chodce.

Jezdi střízlivý.

Zapni si pás.

Nejezdi nebezpečnou rychlostí.

Neuváděj sebe i ostatní v nebezpečí.

 Pomáhej potřebným

 na cestách.

 Dodržuj silniční předpisy a važ si

práce policie.

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 467967
Měsíc: 4798
Den: 373