Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2016 únor 03

FARNÍ list kraslické farnosti únor 2016 – 03

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Naše akce :

10.02.- stř POPELEČNÍ STŘEDA - Mše sv.: Rotava 16:00 a Kraslice 17:15

Křížová cesta: - každou středu v Rotavě v 15:45, poté od 16:00 mše sv.

                        - každý  pátek v Kraslicích 17:15, poté od 17:30 mše sv.

                        - v Jindřichovicích a v Oloví vždy po mši sv. krátká kříž.cesta.

I tímto se zapojíme do Roku Božího milosrdenství!

*            *           *           *

Modlitba papeže Františka pro Svatý rok milosrdenství:

Pane Ježíši Kriste, učil jsi nás být milosrdnými,

jako je milosrdný nebeský Otec,

a řekl jsi nám, že kdo vidí tebe, vidí Otce.

Ukaž nám svou tvář a budeme spaseni.

Tvůj láskyplný pohled osvobodil Zachea a Matouše z otročení penězům, cizoložnici a Marii Magdalénu

od hledání štěstí jen ve stvořených věcech, přiměl Petra plakat, když tě zradil, a zaručil kajícímu zločinci ráj.

 

Dej, ať každý z nás slyší tvá slova určená samařské ženě, jako bys je říkal nám: „Kdybys tak znala Boží dar!“

Ty jsi viditelnou tváří neviditelného Otce,

Boha, který projevuje svou všemohoucnost nejvíce odpouštěním a milosrdenstvím:

dej, ať je církev pro svět tvou viditelnou tváří, tváří svého Pána, vzkříšeného a oslaveného.

 

Tys chtěl, aby také tvoji služebníci byli podrobeni slabosti, a tak mohli soucítit s těmi,  

kdo se potýkají s nevědomostí a omylem:

dej, ať každý, kdo se s jediným z nich setká, zakusí, že ho Bůh očekává, miluje a odpouští mu.

 

Sešli svého Ducha a posvěť nás všechny jeho pomazáním, aby se Svatý rok milosrdenství stal rokem Hospodinovy milosti a aby tvá církev s obnoveným nadšením mohla přinášet radostnou zvěst chudým, vyhlásit svobodu zajatým a zdeptaným a navrátit zrak slepým.

Na přímluvu Panny Marie, Matky milosrdenství, o to prosíme tebe, jenž žiješ a kraluješ s Otcem a Duchem Svatým na věky věků. Amen.

dscn0078.jpg

Co řeknete na tohle?

Konečně se dostáváme ke Svatému roku milosrdenství i jiným způsobem. V nejbližší době dám každému z vás rád – pokud budete chtít – užitečnou brožurku, praktický návod k dobré zpovědi. Rok milosrdenství si nelze bez svátosti smíření vůbec představit! Najdete zde odpověď PROČ se zpovídat (jsme hříšní, nebo snad ne?); JAK se zpovídat (není to vždy lehké, že?); že jsou 3 směry pro zpytování (vztah k Bohu, vztah bližním, vztah k sobě!). Jak svědomí uklidnit? (vyznáním+lítostí+předsevzetím+poděkováním). Ó, jak se modlím za to, abychom si všichni, mne nevyjímaje, vzali k srdci, že i ve zpovědi lze duchovně růst, že i malý hřích škodí církvi, že sebemenší polepšení zdobí církev! Prosím, nezaložte tuto darovanou brožurku někam od vás! Kéž není jen na jedno použití! Berte si ji i na cestu do zpovědnice. Už předem děkuji Pánu za to, že nám všem dopřeje pravé radosti ze života v milosti Boží! Neuškodí, když si některé části probereme sami i vícekrát!

dscn0076.jpg

Nyní ještě pár slov ke 40-ti z nás, kteří se modlí v Živé růži!

Pro vás – pokud budete chtít – mám připravenou další brožurku s 5-ti tajemstvími Růžence Božího milosrdenství. Jde o něco navíc! Rozjímat s Marií o nabízeném Božím milosrdenství. Já sám již v týdnu přidávám každý den ke svému tajemství z Živé růže i 1 desátek navíc. V sobotu a v neděli, kdy mám nejvíc povinností – jej vynechám. A tak mi na každý den, počínaje pondělkem a konče pátkem, vyjde 1 desátek. Proč to dělám? Na jaký úmysl? Jistě, že myslím na sebe: chci být vděčný za nabízené milosrdenství. Myslím na jiné: aby i oni nepromarnili šanci k hlubšímu poznání boží lásky a jeho pohlazení. Myslím na pokřtěné, kteří tak nějak zakrněli, protože zůstali pouze u křtu! Protože přes svátost smíření se dostávám k ostatním svátostem: k eucharistii, k biřmování (letos bude i u nás v jednom z 11 kostelů), k pomazání v nemoci, ke svátosti manželství. Pomozte tímto způsobem k duchovnímu oživení a prohloubení života v naší farnosti. Předem Pán Bůh vám to zaplať. Díky – váš pater.

dscn0051.jpg

Z farního listu NEUTRABLING:

Naši Neutraublingští přátelé v loňském adventu nabízeli zase perníčky:280 sáčků vždy po 2 či 3, jako pozornost k dárkům pod stromeček. Výtěžek pro  naši Farní charitu činil 24tis.Kč (900€)! Naše farnost uhradila 3.585Kč za výrobu, dovoz. Této akci byla ve Farním listě Neutraubling vyhrazena celá stránka, také i naší návštěvě u nemocničního lůžka Johannese Schmidta. Dnešní moderní doba má problém jak s poděkováním, tak čekáním. Díky Neutraublingským. Církev je mimo jiné společenstvím, shromážděním božího lidu, i matkou. Jako taková má právo i povinnost svým dětem (nám) něco říci! Církev nás 2x za rok vybízí k tréninku v čekání na Krista: v adventu je to příprava na jeho příchod,  v postní době se připravujeme na setkání s ním, na odpuštění.  Prožijme s ním Boží milosrdenství!

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 472132
Měsíc: 5219
Den: 134