Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2016 leden 02

FARNÍ list kraslické farnosti leden 2016 – 02

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Nejbližší akce :

29.01. pá – 19:00 EKUMENA v Klingenthalu katolická fara

03.02. stř – HROMNICE - 16:00 Rotava zim.kaple; 17:15 Kraslice zim.kaple

10.02. stř – POPELEČNÍ STŘEDA - 16:00 Rotava; 17:15 Kraslice zim.kaple

bublava-1.jpgK proběhlé Tříkrálové sbírce.

Na Bublavě chodily s Josefem B.: Josefína, Laura, Vanesa, k nim se přidala Adéla, která nesla pokladničku. Když přišly k jedné hodné paní, vhodila tato 200Kč do kasičky, všem koledníkům dala po 50-ti Kč. Ale asi to špatně pochopily a každá tu padesátikorunu vhodila do kasičky! Možná že nás překvapí, že mezi koledníky byla dvě vnoučata jejich náhle zemřelého dědečka Pavla Vebra! Modlíme se za něj denně a jistě měl na „druhém břehu“ velkou radost! Vůbec se na Bublavě děly zajímavé věci! Pepa B., doprovázející děti, psal na dveře K+M+B+2016. Svěřil se mi, že každý den nepíše jména 3 Králů Kašpara, Melichara a Baltazara! Že si musel pomoci mnemotechnickou pomůckou: Klíče + Mobil+Brýle(což musí každý den mít u sebe)! Nemohl jsem ho odsoudit, protože jsem si sám na gymnáziu podobně pomáhal, abych nezapomněl. Tehdy jsem si Trilogii zapamatoval takto:Vstanou noví podvodníci, a ne bojovníci; Rudí řádí nad Kladnem, a ne Rudá záře..; Jak se kazila ocel, a ne kalila. A navíc? Anna Bordelářka místo Proletářka! Jistě k zasmání!

kraslice-1.jpgAle humor patří k věci. Na Rotavě chodily s ing.Romanem Z.: Kristýnka, Petra a Baruška. I ony zažily své. Na mou otázku: Otevřeli vám všude? zaznělo – Třikrát jen otevřeli dveře a zabouchli, NIC neřekli!  Prima! Bál jsem se, že jim vynadali! I to je úspěch. Možná, že si mysleli, že se vybírá na uprchlíky! Ale výnos jde na potřebné akce u nás v ČR!  Dále největší „práci“ odvedli koledníci v Kraslicích, ve Stříbrné i Šindelové: Denisa, Nikola a Natali, které doprovázeli Luboš s Hankou; čest kluků zachraňovali Martin, Ondra a Lukáš. Tito nachodili i najezdili nejvíc! A závěrem nutno s radostí sdělit, že ve všech kasičkách bylo 49.814Kč. Za to je rotava-2.jpgnutné poděkovat štědrým dárcům, koledníkům i doprovodu, a v neposlední řadě i Aničce Ž., Janu S., LŠU za bezplatnou reklamu a v nejvyšší míře Pánu Bohu, že se vše odehrálo v míru a bez úrazu. A tak vás, kteří čtete tyto řádky, prosím: modleme se za to, aby se našly 3 děti i v Oloví, aby i školy v příštím roce pomohly při Tříkrálové sbírce! 

ts-kraslice1.jpg

Co říci na tohle?

Celá léta v naší farnosti existují dvě modlící se společenství Živé růže. Je to 2x20 bratří a sester, kteří se po celý měsíc obrací k Bohu s Marií a skrze ni s různými potřebami. Denně se každý pomodlí Desátek růžence. Po jménu Ježíš ve Zdrávasu vloží vždy tajemství. Ať už se tento Desátek modlí ráno, přes den či večer, tvoří společně kruh, který jako vonný dým kadidla stoupá vzhůru k nebi. V minulých staletích bylo těchto tajemství 15. Radostná, bolestná i slavná tajemství ze života Ježíšova spojovala generace obzvláště v dobách těžkých i zlých. Panna Maria mnohokráte vyslyšela tato volání o pomoc: díky Růženci 3x pomohla před invazí islámu do Evropy! 2x stála turecká islámská vojska před Vídní, Evropu nedobyla! Ani v námořní bitvě u Lepanta nezvítězila! Vždy na přímluvu P.Marie. Dnes již svatý papež Jan Pavel II. před léty vyhlásil 5 dalších tajemství Světla a rozšířil Růženec na dnešních 20. Tušil tehdy, jaké nebezpečí islamizace Evropy nám bude hrozit po jeho smrti? Či to byl zásah shůry? V každém případě nám Bůh opět připomněl, jakou duchovní zbraní se může Evropa s vírou v srdci ubránit bludu, který se objevil hned v prvních staletích našeho letopočtu a který se v podobě islámu rozšířil v 7.st. po Kristu v severní Africe (dnešním Tunisku,  Libyi, Alžírsku), v  malé Asii (dnes Turecku), hrozil i dobytím Španělska (zde pomohl sv.Jakub). Prorok Mohamed začátkem 7.st. oživil blud kněze Aria, který tvrdil, že Ježíš Božím Synem není, že je pouze člověkem! Je jen prorokem! Použil některých míst ze Starého i Nového Zákona, tvrdil, že se mu zjevil archanděl Gabriel. Vyhlásil se posledním, nejvyšším prorokem,je tedy více než Ježíš, Syn Boží, který se stal člověkem, což je základním článkem naší křesťanské víry! Nemluvím o tom, že je to z našeho pohledu rouhání. Spíše se zamýšlím nad tím, co islám, Korán a učení Mohamedovo vlastně hlásá! Jak reaguje na násilí, jak násilí trestá? Praxe krevní pomsty, kdy zlo prokázané jedné osobě bylo potrestáno tím, že provinilá rodina mohla být i celá vyhlazena, platilo zprvu i u židů ve SZ. Poté Mojžíš dostává od Boha spravedlivější příkaz: Oko za oko, zub za zub – nic více! V NZ jde Ježíš vůči násilí ještě dále: Když tě někdo udeří, nastav mu i druhou tvář!  Čili: nevracej úder, přenech svou při-problém mně, svému Bohu; já jej vyřeším – jen důvěřuj! S tímto požadavkem může mít mnohý z nás problém. Nyní zpět k islámu: ten zná odplatu, šárii atd. S ním se vracíme do začátků SZ, viz nahoře! Chceme toto? Já ani náhodou! Pokud jste stejného názoru, tak se nebojme svěřit do ochrany Matky Boží! Je to určitě lepší, než jen reptat, naříkat a čekat! (Toto je má reakce na současnou dobu; jsem rád, že věřím v Krista! Díky i mým rodičům, že mi předali tuto víru!) Zdravím, váš pater

Existuje nový desátek v roce Božího milosrdenství: v každém  Zdrávasu vkládáme: …požehnaný plod života tvého, Ježíš, Pro své bolestné utrpení buď k nám i celému světu milosrdný –Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.     

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 472901
Měsíc: 5631
Den: 399