Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2015 únor 03

FARNÍ list kraslické farnosti únor 2015 – 03

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Křížové cesty v postní době: každou středu v Rotavě od 16:00 (pak mše sv.); každý čtvrtek v Jindřichovicích v 15:00 (pak mše sv.); každý pátek v zimní kapli v Kraslicích od 17:00 (pak krátká mše sv.)

Báseň stařenky

Tuto báseň napsala žena, která zemřela v oddělení pro dlouhodobě nemocné. Personál nemocnice ji nalezl mezi jejími věcmi, a tak se jim líbila, že ji opsali a báseň pak putovala po celé nemocnici a dál, až došla i k nám.

1.Poslyšte, sestro,když na mě hledíte,

řekněte, koho to před sebou vidíte. 2.Ach ano, je to jen ubohá stařena

s divnýma očima a napůl šílená.

4.Někdy je svéhlavá,jindy se umí chovat,

už potřebuje však krmit a přebalovat.

5.Tohle to vidíte? Tohle si myslíte?

Sestřičko, vždyť o mně vůbec nic nevíte.

3.Odpověď nedá vám, jídlo jí padá,

nevnímá, když po ní něco se žádá,

o světě neví, jen přidělává práci,

boty a punčochy napořád ztrácí.

6.Budu vám vyprávět, kým vším jsem bývala,

než jsem se bezmocná až sem k vám dostala.           Pokračování příště

 

Pomůžete farnosti touto cestou?

Od 1.ledna 2015 naše biskupství rozhodlo odvádět 10% z vašich darů do Svépomocného fondu. Do tohoto fondu se od roku 1997 odvádí taktéž 10% ze sbírek, které se za rok mezi námi vyberou. Je to z důvodů solidarity s těmi farnostmi, které jsou finančně slabé. Aby se farnostem, které nutně potřebují vlastní opravy, neubíralo z vašich finančních darů, je dána možnost: požádat o schválení účelové sbírky.Znáte mne-každou korunu se snažím co nejlépe použít! Byl jsem vůbec první z kněží, kteří o účelovou sbírku požádali: na opravu statiky fary v Oloví (jsou zde velké praskliny ve zdech) a na opravu stropu v místnosti za kůrem kostela na Bublavě (byla zde houba a dřevomorka). Byly povoleny. Proto se na vás obracím s tímto návrhem: většina z vás dává na mši sv. 200Kč (ať za zemřelé či na jiné úmysly). 100Kč používám pro pohonné hmoty auta– vloni to bylo za 43.609Kč. Jakoukoliv částku nad tuto od ledna eviduji zvlášť s datem i jménem. Zatím jsem se každého z vás ptal, zda s tím souhlasíte, aby těch např. dalších 100Kč mohl dát na některou z těchto účelových sbírek. K dnešnímu dni jsem takto od vás získal 4.450Kč na faru v Oloví a 750Kč pro bublavský kostel. Pokud by ale někdo s tím nesouhlasil, budu samozřejmě respektovat vaše přání. Zároveň se pro ty z vás, kteří dáváte na mši sv. 100Kč nic nemění! Děkuji vám všem za pochopení.  Vás pater

+                +                +                +      

Něco pro zamyšlení: víte, že existuje trojí TRPĚLIVOST?

Trpělivost s Bohem se nazývá víra. Trpělivost sama se sebou se nazývá naděje.

Trpělivost s bližním se nazývá láska. Jakou trpělivost má naopak Bůh s námi…..

Pokud máte zájem si srovnat v hlavě, kolik se od roku 1993 do 2014 prostavělo při opravách kostelů a kaplí spadajících do správního obvodu Města Kraslic, otevřete si Aktuality OPRAVY kostelů (mimo kostely Rotava, Jindřichovice, Oloví, Přebuz, Krásná Lípa!

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 472934
Měsíc: 5659
Den: 403