Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2015 říjen 12

FARNÍ list kraslické farnosti září 2015 – 12

mobil: 724 204 702;  www.farnostkraslice.estranky.cz  e-mail: fara.kraslice@seznam.cz

Nejbližší akce :

28.09. po – 08:00 Slavnost sv.Václava – Kraslice, poté setkání seniorů

30.09. st mše sv.ze svátku sv.arch. Michaela,Gabriela, Rafaela (16:00Ro,17:15Kr)

18.10. ne – nedělní pořad jako obvykle, všude bude Bohoslužba slova! Viz článek

Letošní pořad o Dušičkách

31.10.sobota: Bubl.07:45 hřbit.+ 08:00 mše sv., Stříb.09:15 mše sv.+ 10:00 hřbit.

Přeb. 11:00 hřbit.,  Jindř. 15:00 hřbit.,  Rot. 16:00 hřbit.,   Krasl. 17:00 hřbitov

01.11.neděle: Oloví hřbit. 14:00+14:30 mše sv., Mezihor. –16:30,Horní Nivy 17:30

02.11.pondělí: Kostelní 15:00 hřbitov;  Liboc 16:00 hřbitov

07.11.sobota: Krásná Lípa 14:00 hřbitov + mše sv.; Sněžná 17:00 kostel

------------------------------------------------------------

Modlitba za Národní eucharistický kongres 15.-17.2015 v Brně.

Bože, náš nebeský Otče, děkujeme Ti, že s námi uzavíráš s z lásky smlouvu novou, věčnou, nejsvětější, když nám Kristus na oltáři dává Svoje Tělo a Krev.

Uč  nás tuto smlouvu slavit, milovat a zachovávat. Požehnej, ať náš Národní eucharistický kongres obnoví v nás ctnost víry, lásky, naděje a sílu k jednotě a vzájemnosti, aby společenství Církve neslo světu radostnou zvěst.

Na přímluvu Matky Boží ať s novou a hlubší úctou přijímáme Tělo a Krev Tvého jediného Syna, který s tebou v Duchu svatém věčně žije a kraluje. Amen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Tuto modlitbu, prosím VŠICHNI, kteří toto čtete, se DENNĚ SPOLU modleme!  Důvod? V naší farnosti je kostel s tímto tajemstvím -  kostel Boží Těla!

Snad všem je jasné, že se jedná o kostel v Kraslicích. Ale není sám!

Bývalá kaple malé obce KÁMEN u Kostelní, nesla TENTÝŽ titul! 

V příštím roce zde bude z popudu majitelů lesů na původním místě  postavena a námi posvěcena boží muka připomínající toto TAJEMSTVÍ! My věnujeme obraz, který toto tajemství znázorňuje; pomoci nám může i titulní obrázek z malého letáčku, který v neděli 27. září můžete dostat! 

 

JAK SE ZACHOVAT?

Jsou věci, nad kterými zůstává rozum stát. To, co se děje nyní kolem uprchlíků může rozdělit každou rodinu, společnost i nás ve farnosti. Každý máme právo na svůj názor! Proto právě v těchto vyhraněných okamžicích, je nutné umět naslouchat. Každý má kus pravdy! Někde musí ale být řešení! Nejsme politiky ani ekonomy, jsme katolíky; hledejme proto odpověď u Boha. Národ izraelský se měl chránit odpadu od pravé víry! Proto bychom měli zajet na hlubinu ve víře, upevnit si ji. To předpokládá také toleranci na bázi spravedlnosti. Jestliže může beztrestně někdo konvertovat k islámu, mělo by to platit i opačně. Proto se modlím za to, aby ti, co do Evropy přicházejí, mohli beztrestně přijmout Krista! A ten nás vybízí k blíženské lásce! Bůh chraň Evropu! Maria pomoz! p

18.10. 2015 slaví Partnerská farnost Neutraublingská 60 let.

Rád bych se tam alespoň s malou delegací zúčastnil této oslavy v 10:00. Jakoby symbolicky nám věřící z této farnosti přivezli mimo jiné 14 zastavení křížové cesty, 100_1042.jpgkterou jsme o pouti v Kostelní znovu zavěsily a posvětili. Ztracené se vrátilo opravené! Skutečnou křížovou cestu, kterou během odsunu i poté ve válce zničeném novém domově naši rodáci prožili, se díky Bohu trošku napravilo. Po letech se mohli vrátit do své vlasti. I my jsme v nich našli nové přátele nejen díky víře v Boha. Chci jim s přáním a věncem modliteb, které na tento úmysl v nastávajících dnech vyšleme směrem k Pánu, předat i malý dřevěný obrázek, který v tundře r.1943 ručně vyřezal mladý německý voják. Ani válka, násilí či oběti nemohou umlčet lásku k rodině, vlasti, k Bohu. Vím, že jsem i já byl na vojně. Díky Bohu, nebyla skutečná; nemusel jsem jít na frontu… Kdybych odmítl, byl bych jako dezertér zastřelen.  V takové roli byli mladí muži jak na východě, tak na západě.  Proto s vděčností děkujme za pokoj a mír v naší zemi spolu s knížetem sv.Václavem.

Něco k zasmání, snad i k zamyšlení.

Každý musí čas od času k zubaři. I já. Během zákroku mi pan doktor Mikuláš chtěl udělat radost a sdělil: Jeden evangelík přišel do nebe a při prohlídce ráje se náhle zastavil před velikou stěnou, kde byly samé hodiny. „Jak to, že některé stojí, jiným  se rychle otáčí ručičky?‘ „Každé hodiny patří nějaké církvi na Zemi. Jakmile tam někdo zhřeší, poskočí tady ručička u těch hodin, kam patří!“. „A kde jsou naše – evangelíků?“ ‚Jó, ty tady nejsou! Moment – ty máme v kuchyni – používáme je jako větrák!“ TAK! A tohle by se dalo říci jistě o každé pozemské církvi, pokud pokora má své místo i mezi námi. I spravedlivý za den 7x zhřeší. Jsme dům ze skla, lítost a náprava musí jít spolu ruku v ruce. I já mu snad udělal radost, když jsem mu sdělil, že u něho v ordinaci si klidně mohu i na dvě hodiny (co trvá zákrok) otevřít hubu!

Inu, otevřít ústa a vše vypovídat Bohu, ať se jedná o naše radosti, či smutek, úzkost a bolest! Třeba i hodinu, dvě! Zubař by mi nepomohl, pokud bych svá ústa nechal zavřená. Taktéž je to i v našem vztahu k Bohu. Nebojme se otevřít i srdcem!

---------------------------------------------------------------------------------

P.S. Dovolte mi naposledy malý pohled zpět: Pán mi na závěr života poslal dar: Pátera Ferdinanda. Za všechna vaše upřímná slova překládám jeho přání: „Milý Peter! Do Klingenthalu dorazila zvěst, že se před 70 léty na Mariolázeňsku narodilo dítě, které nese jméno Jan, Peter, Alžběta. Babička a rodiče ho odkojili a vychovali, že se z něho mohl stát kněz. Nyní jsi byl otázán, co z toho uděláš. Tak jsme tě směli poznat. Ty i Pán jste na tom pracovali. Srdečné pozdravy a Boží požehnání tvůj F., Chr.,.. Vím, že i vy jste byli nápomocni, milosrdní a proto dík, že jsem vás všechny směl poznat! Tištěny veršík, nechť platí i vám:

Kéž bys bohatě naplněné dny svého života s vděčností nosil)a) ve svém srdci. Kéž roste rok od roku DAR LÁSKY, abys všechny, kteří tě obklopují, mohl(a) naplnit RADOSTÍ.   Irské přání.

A VÍTE, CO BY BYLO MÝM NEJVĚTŠÍM PŘÁNÍM?

Abychom se pravidelně scházeli na mši sv. ať v neděli, či v sobotu! 

Z jednoho mám strach, že budu v kostele bez vás sám!

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 11
Celkem: 473234
Měsíc: 5875
Den: 416