Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2014 - duben,květen 06

 

06
Tel.číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
04.05. v neděli opět přijedou věřící z Plauenského vikariátu na májovou v 16:00. Od 14:00 jim opět připravíme kávu s koláčky. Prosím o pomoc!!  
*          *          *
Bůh nám dal věčný život, a ten život je v jeho Synu.(Jan 5,11)
V Kristu máme:
- LÁSKU, která se nedá změřit; - POKOJ, který převyšuje naše myšlení;         - RADOST, která bude trvalá; - NADĚJI, která nebude zklamána;          
- SLÁVU, která nikdy nebude zastřena mraky;
- SÍLU, která nebude vyčerpána; - SVĚTLO, které nikdy nezahalí tma;
- ODPOČINEK, který nebude nikdy narušen; - ŽIVOT, který nezanikne.
TOTO SI NAVZÁJEM VYPROŠUJME U VZKŘÍŠENÉHO PÁNA.
Z velikonočního pozdravu Otce biskupa Františka.
Východní křesťané se o velikonocích zdraví: Xristos voskres! Tento pozdrav se dotýká každého člověka, otevírá tajemství naší vlastní budoucnosti. Všichni víme, že jednou umřeme, každý si aspoň někdy klade otázku, co bude potom. Přijdou chvíle–např. při smrti někoho z našich blízkých, či když nás potká velmi vážná nemoc-kdy se nám tato otázka zvlášť naléhavě objeví.
Ano, moji milí, jde o život, jde o život po smrti! Nádherně o tom napsal Benedikt XVI.: „život v pravém slova smyslu nemohu mít sám v sobě či sám od sebe – život je vztah. Život ve své plnosti je vztahem k tomu, který je pramenem života. Pokud jsme ve vztahu k tomu, který neumírá, který je život a láska sama, jsme v životě. Pak „žijeme“.(encyklika Naděje spásy). Zde se tedy jasně ukazuje, jak tento život získat. Jak ho mít už teď před tělesnou smrtí! Jak má naši tělesnou smrt přečkat, aby se stal životem navěky! Je třeba mít vztah k tomu, který je život sám-k Bohu! Mít vztah k Ježíši, k našemu bratru, kterého Bůh Otec nechal jako prvního z lidí projít smrtí do nového života! Pán to sám řekl –Já jsem vzkříšení a život. Kdo věří ve mne, i kdyby umřel, bude žít. A každý, kdo žije a věří ve mne, neumře navěky.“ Budeme-li svůj život prožívat ve víře v Krista Ježíše a v lásce k němu, bude v nás život, který přečká i naši tělesnou smrt. Do tohoto života se vstupuje křtem. I mezi námi našel o vigilii velikonoční své narození do věčného života Antonín P., jeden z 60-ti dospělých, kteří se letos o velikonocích narodili do boží rodiny. Jsme tomu rádi. Tento náš bratr nemá již ani otce, matku, ani ženu. Našel nás! My jsme jeho rodina. Ježíš je mu bratrem. Díky Bohu!
 
Pokoj vám je pozdrav Ježíše Zmrtvýchvstalého. Přináší POKOJ, který by měl naplnit nejen již zmíněného Antonína, ale i nás. Jmenovaný byl ve Svatém týdnu u odstranění napadených trámů dřevomorkou v místnosti pod kůrem na Bublavě. Při křtu pak prožil zničení všech svých hříchů, které zas působí zhoubně na duši. Přejme Toníkovi POKOJ a klid v duši; mnozí se mu v minulosti snažili pomoci, ale těch, kteří mu ubližovali nebylo zrovna málo a to bolí! Ježíš přinesl trojí mír: Usmíření mezi Bohem a člověkem, když zaplatil svou krví a smrtí; pokoj mezi lidmi a anděly, když na sebe přijal lidské tělo a povýšil tak člověka nad andělské kůry; přinesl i pokoj mezi člověkem a člověkem, když se stal úhelným kamenem pro židy i pohany a tím je navzájem spojil. Toto pochází od jednoho z největších kazatelů – od sv.Antonína Paduánského. Naše snaha pomoci někomu, kdo je v nouzi, se vrací jako bumerang; posuďte sami: naše sousední diecéze v Řeznu chce pomoci při některých opravách far v plzeňské diecézi. Byl jsem požádán, abych nahlásil počet oken na kraslické faře. Je jich 33, což je počet Kristových let. Jen málo lidí ví, že venkovní okna jsou v desolátním stavu, mnohá nejdou ani otevřít a hrozí, že při otevření je už nikdo nezavře. Proto jsme vděčni spolu s Toníkem za každou pomoc, která jakoby samozřejmě přichází od Boha. Ano, on odměňuje i to sebemenší dobro; pro Pána je to samozřejmostí. Díky všem, kteří nejen Antonína, ale i kohokoliv jiného přivítají v naší farní rodině!           Pf
*          *          *
Dne 08.05.2014 proběhne na Chlumu sv.Maří opět naše vikariátní pouť. Je to čtvrtek, den pracovního volna, udělejme si na tuto pouť čas. Je mezi námi mnoho nemocných a potřebných s nejrůznějšími problémy. Společná přímluva u Panny Marie je účinná! Varhaníkem bude náš Dr.Petr; tamní varhany jsou nádherně opravené, bude pro něj radost si na ně zahrát a nás doprovodit. Program: 09:00 před otevřenou bránou do Milostné kaple přivítání (RD.Kučera). 09:15 bude v průvodu nesena gotická socha sv.Jakuba ze Sněžné u Kraslic a za zpěvu vlastního textu k tomuto světci, který každoročně zpíváme o pouti na Sněžné. 09:30 Přednáška manželů Hlavsových z Lokte o jejich pouti do Santiaga de Compostella. Přednáška potrvá asi 2 hod. s 10 min.přestávkou. Naše farnost dodá Upomínkové záložky s obrazem sv.Jakuba ze Sněžné s modlitbou. 11:30 do 12:30 čas na pohoštění a občerstvení v ambitech. Ve cca 12:30 odchod ke studánce proběhne individuálně. Kolem 13:15 litanie bavorské (RD Majkov) s krátkým povzbuzením. Poté půjdeme průvodem zpět do kostela za zpěvu mariánské písně střídavě s tajemstvím Radostného růžence. 1.RD Fořt (snoubenci – seznámení a příprava na sv.manželství); 2.RD Majkov (seznámení obou rodin snoubenců); 3.RD.Bauchner potraty, početí, narození,); 4.RD Kučera ( křest, výchova, úloha kmotrů); nahoře u lavičky 5. RD Kopejsko (rodina žijící s Kristem, společná modlitba večerní, před jídlem alespoň jednou za den či týden Ve 14:15 slavnostní mše sv. Na závěr svátostné požehnání. Autobus bude přistaven jako obvykle: odjezd autobusu 08:00 Kraslice, 08:15 Rotava, 08:30 Jindřichovice, návrat 16:30 z Chlumu. Z Oloví se na Chlum svezou auty. Přijďte!
 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 12
Celkem: 473106
Měsíc: 5789
Den: 442