Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 2013 červenec 10

 

FARNÍ list kraslické farnosti  červenec 2013 – 10
Tel.číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
Pořad bohoslužeb, setkání.
12.07. pá – křest malé Sáry v Jindřichovicích v 15:00
13.07. so – svatba na Sněžné ve 12:00
13.07. so – 17:00 Sněžná mše sv. jako obvykle.
28.07. ne – 10:30 poutní setkání u sv.JAKUBA na SNĚŽNÉ – v 11:00 pak mše sv. letos poprvé v naší režii bez doprovodu Klingenthalského sboru. Opět je to jediná mše sv. o této neděli!! V sobotu 27.07. Bu+St jako obvykle.
03.08. so – Jindřichovice mimořádně v 17:00 místo v nedělí
04.08. ne - 11:00 poutní mše sv. v LIBOCI – D/Č, RO,KR,OL jako obvykle
17.08. so pouť BUBLAVA – DČ v 10:30 mariánské setkání a v 11:00 mše sv. na poděkování za opravu věže kostela, kříže, makovice.  Stříbrná není!
DĚKUJI VŠEM ZA ÚČAST NA ROTAVSKÉ POUTI!
Jestliže letos nejprve ohrožovala kdekoho voda, nahradila ji později nechuť, lhostejnost a možná i nezájem být alespoň několikrát za rok jako farní rodina POHROMADÉ. Je nás stále méně, vymíráme, mladí odchází za existencí do vnitrozemí, děti mají milion lákavějších zájmů, než být 4x za rok nejprve v domě Božím, kde velcí i malí svému Pánu a Bohu děkují, chválí ho a prosí, abychom pak poseděli u malého, ale s láskou připraveného pohoštění.     Každý se snažil něco nabídnout, ať už to byl koláč, pomoc při stavění stolů či nošení pokrmů. Hudební rámec vytvořili Dr.Petr s paní Věrou a P.Peter se třemi zpěvulemi. I toto bylo Pánu Bohu jistě milé. Upřímné Pán zaplať!
Vyznamenání Otce biskupa Františka ke 20-tému výročí diecéze.
20 let nám rodáci obdivuhodně pomáhali a pomáhají při opravách kdysi jejich, dnes i našich kostelů. Jako třetí převzala vyznamenání při rotavské pouti zástupně za +Elfriede Schnurrerovou, jejího +bratra P. Reinholda Fischera a dceru (neteř) Elisabeth žijící v POING u Mnichova, paní Lotty Kroppová. Opět zástupně za všechny, kteří svými dary, modlitbami a sympatiemi stáli se sv.Petrem a Pavlem na naší straně! Další přijdou záhy! 
Díky, Pane.“
Děkuji ti za celý můj život, za světlo i stín, za radost i bolest, díky za vše. Děkuji za dny slunečné jako i za dny deštivé. Sluníčko hřeje, déšť osvěží.
Díky za chválu stejně jako za hanu. Chvála mne posiluje, hana koriguje.
Díky za přítele i za nepřítele. Přítel se vůči mně učí shovívavosti,
naproti tomu nepřítel ji ode mne žádá.
Děkuji za zdraví též i za nemoc. Zdraví vytváří možnosti, nemoc hranice.
Dík za společenství i za samotu. Ve společenství poznávám lidi,
v samotě tebe, Pane.
Pane, ve všech životních situacích jsi se mnou. Za to ti DĚKUJI.
(Toto jsem pro vás i pro sebe přeložil z knížky o mé krátké dovolené, pf)
Odpověď:
Řada lidí se mne ptá, na co církev potřebuje peníze (restituce). Když se jich zeptám já, na co oni potřebují peníze, tak mi odpovídají: na stavbu chalupy, na auto nebo na dovolenou. Ale tím říkají, že myslí na SEBE. My chceme ale myslet na DRUHÉ a bereme život jako poslání k druhému člověku. A nerozlišujeme, zda je někdo věřící nebo nevěřící. Když přijde, má zde dveře otevřené. (Michal Josef Pojezdný, opat strahovského kláštera)
Já si dovolím dodat: mnozí na církev nadávají, když jim ale něco chybí, přijdou buď s nataženou dlaní, či s prosbou, abychom se za ně modlili v nemoci, v neštěstí apod. Též jsem zažil, jak někteří Němcům nemohou přijít na jméno, ale dříve jim jejich marky a dnes eura nesmrdí! Jo, jo, jsme to ale pašáci! pf
Vizitace Otce biskupa v sokolovském vikariátu.
Vizitace se překládá na žádost kněží našeho vikariátu na konec května a na začátek června 2014. Došlo k výměně s vikariátem klatovským. Budeme mít proto dost času se dobře na ni připravit. Budeme schopni se na této akci všichni podílet? Jde o život farnosti,která se projevuje nejen v pravidelných bohoslužbách, kdy je aktivní naše schola kolem paní Helmy v Kraslicích, v Rotavě kolem Dr.Petra, kdy úlohu lektora, který předčítá čtení, mnohý z vás s radostí koná. Vždy, když je potřeba, najdou se „věrní“, kteří uklidí či vysmejčí ať kostel či faru jak v Kraslicích, tak v Oloví či ve Stříbrné. Měli jsme modlitební společenství v Jindřichovicích, v Rotavě, zůstalo jen kras-lické. Snad se je podaří opět vzkřísit. Do oblasti vizitace zapadá i vedení účetnictví, matrik a kanceláře jako takové – to mám na hrbu sám. Patří sem opravy, i to mám na hrbu většinou sám spolu se stav.technikem, který si vyplní žádosti a odevzdá vyúčtování, zkontroluje práce na hlavních akcích (letos Kraslice a Bublava), ostatní menší akce leží na mně. Rád bych, abyste např. sami převzali starost o Tříkrálovou sbírku, o Noc kostelů, o koncerty, prováděli pravidelnou výměnu vývěsek u našich kostelů či jiné akce. Ten z vás, kdo čte tyto řádky a cítí touhu mi pomoci, oslovte mne. Nabídněte mi sami svou pomoc. Že vám Pán vše mnohokráte odplatí, nepochybujte! Věřte mi, že čekám! Jsem zvyklý i na zklamání… Prosím a čekám! pf
OPRAVY:
Bublavská věž: klempířské a tesařské práce, lešenářské=526.425Kč, práce zednické=92.467Kč a zlatnické, pískování=29.000Kč. Celkem: 647.892Kč. ČN fond budoucnosti přispěl již 250.000Kč, OÚ Bublava slíbil 50.000Kč,. Zbývá 347.892Kč (cca 14tis.EUR). Förderverein Schwaderbach slíbil pomoc, čekáme na jejich vyjádření. Celá věž září novotou - oplechování, tři stěny pozlacený kříž s makovicí. Dík patří firmám Hrách, Staník, Secký Nahálko, Hrubý za dobře vykonanou práci! Díky ČNFB, OÚ Bublava. Díky i Německému spolku v čele s Dr.Lerchem a ing.Hammerlem. Vše ke cti Boží!
 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 472092
Měsíc: 5209
Den: 117