Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 15 - září 2020

FARNÍ list kraslické farnosti říjen - 15

Akce ve farnosti:

Po 14 dní nebudete moci zpívat, bude na vás pohled jako na ryby. Ty jen otevírají ve vodě pusu. Ale pozor: znak křesťanů není jen kříž, ale i RYBA!

Díky covidu-19 jsou ohroženy i křty dětí; přípravy probíhají, ale situace se den ze dne mění. Modleme se, aby tyto začátky s Bohem byly pro děti i jejich rodiče dobré, aby křtiny mohly v klidu proběhnout. Díky.

Snad se 31. 10. v 15:00 uskuteční již tradiční Svatohubertská mše sv. I v menším počtu ji provedeme s pomocí Boží v jindřichovickém kostele!   

Dostali jste ode mne již vizitku? Jestliže ne, pak si o ni řekněte.

Pochopili jste, co je mým úmyslem dát poznání o mé službě jako monsignora? Věřím, že vám tato upřímná slova dají odpověď. Jaké je vaše HESLO? Mé je toto:

Vím, komu jsem uvěřil. (Tim 1,12). Dále jsem zvolil tuto zkratku: HA-HA-HA. Tajenka je tato: Hlas-Hudba-Humor. Ano vůči Bohu – ALLEJUJA  Anekdoty.

__________________________________________________________________________________________________________________-

Co je nového kolem našich oprav? V příštím týdnu mezi 5.-11. říjnem zazní na kůru kostela v Rotavě opravené varhany. Čekali jsme společně 25 let než k tomu konečně došlo! Vloni řízením božím došlo ke generální opravě katedrály sv. Bartoloměje v Plzni. Do této opravy spadla i oprava tamních varhan. Toto NIKDO nemohl předvídat; ani skutečnost, že díky této opravě dojde zároveň k posunu dokončení opravy našich varhan. Díky opravám v Plzni, byl naší kraslické farnosti umožněn nákup celkem nového nehlučného ventilátoru pro rotavské varhany za 30tis.Kč (původně za 50tis.Kč) z katedrálních varhan. Tam  byly instalovány 2 nové ventilátory. Dále nám gratis  bylo darováno 360ks elektromagnetů (á 20€ = při kurzu 25,4Kč) za cca 183.000Kč! A pak že Bůh neví, co děláme, co je naším přáním atd.! Nám nezbývá než děkovat, obdivovat jeho velkorysost a klanět se jeho moci! Vždyť ON VÍ, že varhany spolu s naším zpěvem (na 14 dní zaraženým) zazní k jeho oslavě! Radost se mnou sdílí Dr. Petr, Alice i Ludmila s Věruškou a všichni, kteří finančně velkoryse přispěli na tuto opravu! Díky Petru Fischerovi, Janu Karlovi, kteří opravu dotáhli dokonce! 

A co je nového kolem střechy kostela sv. Josefa v Krásné Lípě? Nejpozději do 10  dnů bude vše pod střechou; na kostelní lodi proběhla výměna prohnilých pozednic a námětek, po celé ploše byly položeny fošny zepředu i zezadu a potaženy lepenkou. Tak již nebude zatékat. Dá-li Bůh, v příštím roce by mohla být položena i břidlice. Díky Pánu za příhodné počasí, za dobře provedenou práci, za finanční příspěvky (MK Praha,KK, D) i za ochranu, že se nikomu nic nestalo, za dělníky z Ukrajiny i dozor jak ze strany BP, tak Města Kraslice i NPÚ (Národní památkový ústav).

_______________________________________________________________________________________________

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

fara.kraslice@seznam.cz  nebo farnost.kraslice@bip.cz

www.farnostkraslice.estranky.cz  

__________________________________________________________________________

Mám rád kočky, protože mám rád svůj domov a ony se krok za krokem stávají jeho duší. Je nutné mít na paměti, že kočka žije s člověkem, protože jí to činí potěšení a ne proto, že musí. Kočka si nepřeje, aby jí měl celý svět rád; jenom ti, které si vybrala, že bude mít ráda ona. Kolikrát můj unavený zrak spočinul na jejím malém půvabném těle stočeném do klubíčka a obtočeným ocáskem jako balíček, nebo nádherně protaženém na mé posteli, jednou tlapkou opatrně zakrývající tlamičku a druhou něžně stočenou pod sebe, jako kdyby ochraňovala neviditelný poklad. Není nic potěšujícího na světě zvířat, než pohled na 2 dospělé kočky při hře. Jsou tak lehké, pohotové a půvabné, tak důvtipné a vynalézavé a přece tolik bezbranné. Jsi ve stresu? Pohlaď kočku! Pes je próza, kočka poezie domova. Žádná prokázaná laskavost ti nezaručí bezmeznou vděčnost tvé kočky. Není nic hravějšího než kotě a důstojnějšího než stará kočka. Je to vlastně oříšek, jak si získat přízeň kočky. Kočka je filozofické zvíře houževnatě lpějící na svých vlastních zvycích a zásadách. Má v oblibě pořádek a důslednost, zatímco přehnaná emocialita a výstřednost ji znechucuje. Pokud jí za to stojíš, kočka bude tvým přítelem, ale nikdy nebude tvým otrokem. Kotě je růžovým poupětem v zahradě království zvířat. Když kočka něco udělá, říká se tomu instinkt, když člověk udělá totéž, říká se tomu inteligence. Ze všech tvorů, které stvořil Bůh, je kočka jediná, která se nedá zotročit bičem. Před náhlým nebezpečím hledá dítě instinktivně ochranu, štěně se poddajně položí ve snaze se zachránit. Kotě se celým svým drobným tělíčkem postaví na zuřivý odpor. Lidé, kteří nemají rádi kočky, se „v příštím životě narodí jako myši“. Když zavoláš psa, přiběhne; když kočku, vezme zprávu na vědomí a možná se dostaví. Bůh dosadil na tento svět kočku, aby člověka připravila o iluzi, že vše na tomto světě bylo stvořeno proto, aby sloužilo jemu! Domácí kočky mají ohromující schopnost obývat dva zdánlivě paralelní světy. V jednom pěkně zabaleném chlupatém balíčku spolu žijí dobře vyzbrojený a nemilosrdný noční lovec s okouzlujícím a vrnícím manipulátorem. Jeden terorizuje okolní populaci hlodavců a ptáků, druhý si nás dokáže omotat kolem svého dlouhého ocásku a zná všechna dvířka k vašemu srdci, která mu zaručí život v luxusu a pohodlí. Když se naučíte číst řeč těla vaší kočky a správně přeložit její mňoukání, budete moci rychleji a přesněji odhadnout její náladu a tužby.

 Život s kočkou není pro kočku!

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 466275
Měsíc: 4548
Den: 148