Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farní list 14 - srpen 2020

 FARNÍ list kraslické farnosti srpen - 14

Dění ve farnosti + diecézní pouť.

____________________________________________________

Slovo Otce biskupa Tomáše ke společné pouti v Teplé 12. 09.20. 

V Plzni dne 26. srpna 2020. Sestry a bratři, pěkně Vás zdravím na konci prázdninového času. Snad se většině z Vás podařilo letošní čas dovolených a odpočinku prožít požehnaně, i když možná nemálo z Vás kvůli korona-virové situaci muselo na poslední chvíli měnit či omezit své plány.

  Změna a omezení se bohužel týkají i naší nadcházející diecézní pouti.

  Nařízení vlády z důvodu ochrany před koronavirovou nákazou omezilo počet přítomných na bohoslužbách v kostelích na maximální počet 500 účastníků.  To se sice nedotýká v rámci pravidelných bohoslužeb žádné z našich farností, ale výrazně to omezuje podmínky pro každoroční celo-diecézní setkání v Teplé.

  Proto jsem se rozhodl po poradě se svými spolupracovníky Vás požádat, abyste letos do Teplé vyslali z každé farnosti pouze své zástupce, kteří tam při bohoslužbě v obětním průvodu symbolicky položí na oltář modlitební úmysly a prosby každého z Vás. Věřím, že setkání v Teplé tak zůstane skutečně i v současné náročné koronavirové situaci poutí celé naší plzeňské diecéze.     

   Vás všechny, sestry a bratři, vyzývám a prosím, abyste své zástupce, na kterých se dohodnete s Vaším duchovním správcem, na cestu vybavili Vašimi prosbami a díky, které napíšete na lístek a které při slavení mše svaté v Teplé Vaši reprezentanti přinesou k oltáři sesbírané v koších za každý vikariát. Budu velmi rád, když ve svých prosbách vzpomenete na současné starosti a radosti naší diecéze, na potřeby všech nás putujících do Božího království. Modlitby za zemřelé vložíme souhrnně při mši svaté, nemusíte je psát jmenovitě. Diecéze bude moci být tímto způsoben přítomna celá, a prosby i chvály každého z Vás budou zahrnuty do společných modliteb.      

 

   Protože datum pouti 12. září se kvapem blíží, vyzývám Vás, abyste se na svých zástupcích dohodli již o této neděli a při bohoslužbách příští neděli odevzdali těmto zástupcům své prosby i chvály napsané na jednotlivých lístečcích. Tito zástupci dostanou od svých duchovních také vstupenky, které je opravňují účastnit se programu v kostele v Teplé.     

    Bratři a sestry, nebojme se. Boží blízkost a starostlivost nemohou ani v nejmenším omezit žádná lidská opatření. Naše letošní diecézní heslo je platné trvale!         

   Moc všem děkuji za podporu a aktivní účast na této nezvyklé formě letošní diecézní pouti, myslím na Vás, žehnám Vám + a svěřuji se do Vašich modliteb.                                                Váš biskup Tomáš      

Co k tomu dodat? Každý z vás jste formou FL dostali  tento vzkaz OB, zároveň dostanete i malý lísteček, kam můžete napsat vlastní rukou svou prosbu – přímluvu. Tu pak jeden z vás za náš vikariát přinesete v obětním průvodu k oltáři. Jistě jsem mohl list od OB přečíst, ale chtěl jsem, abyste se nad ním zamysleli, dobře rozvážili, kterou prosbu napsat. Tím budete přítomni při naší pouti. Proto využijme této možnosti a zapojte se do této akce. Předem každému děkuji!     mpf

_____________________________________________________________

Pro vaši informaci ohledně našich oprav: třetí vitráž je již opravená na místě v kostele BT v Kraslicích. Takže ptáčkové nemají šanci zde hnízdit a musí si najít nové místo v boží přírodě; také chrámu! Protože máme letos četná vydání, budou se poničené vitráže v Libockém kostele opravovat příští rok.    

_______________________________________________________________

Nevím si rady, protože jsem už starý; mám někoho, komu tohle předám!

Jak zavolat na policii, když jsme už staří a pomalu se pohybujeme. Jirka Kuřátko, již starší pán ze Zdic, si šel večer lehnout, když mu jeho manželka povídá:“ Jirko, v kůlně se svítí. Asi jsi tam nechal světlo!“ Jirka z ložnice vidí, že má pravdu a chce jít zhasnout. Vidí ale, že jsou tam vlastně snědí džentlmeni a že mu kradou věci. Zavolal na policii, kde se zeptali, zda má někoho i v baráku. Jirka řekl, že ne, že ale dotyční vykrádají jeho kůlnu. Policista na druhé straně řekl: “Nemáme teď momentálně nikoho, kdo by k vám teď mohl přijet. Zamkněte si barák, a někdo přijede, až ho budeme mít“. Jirka řekl: “Dobře.” Sedl si a napočítal do třiceti. A pak znovu zavolal na policii. "Dobrý večer, před chvilkou jsem volal, že mám v kůlně zloděje, kteří kradou. Už se o to nestarejte, já jsem je oba zastřelil" a zavěsil. Během necelých tří minut smykem přijela tři auta plná policistů a útvar rychlého nasazení včetně těžkooděnců. Nad hlavou se zastavila helikoptéra, v závěsu jela sanitka. Zloděje chytli při činu a hned je zatkli! Náčelník udýchaně říká Jirkovi: "Já jsem myslel, že jste říkal, že jste je oba zastřelil?!" Jirka říká náčelníkovi: "Já jsem si zas myslel, že jste říkali, že nikoho nemáte?!" Skutečně se stalo. Závěr? Nevyplácí se naštvat staré lidi. 

Tak tohle se mi moc líbí!

Akce ve farnosti:

Jindřichovice: mše sv. v sobotu 5.9. místo v neděli 6.9. Důvod viz níže!

06.09. – ne 11:00 poutní mše sv. Kostelní/ posezení, zveme, přijďte mezi nás!

12.09. – celodenní diecézní pouť v Teplé

26.09.so 11:00 - kaple Oloví – poutní mše sv. ke cti sv. Michaela archanděla

26.09. – so 12:45 – svěcení křížku nad hřbitovem v Tisové

27.09. – ne 14:30 – GROTTE poutní mše sv. ke cti sv. Michaela archanděla

_______________________________________________________________________________________________

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

fara.kraslice@seznam.cz  nebo farnost.kraslice@bip.cz

www.farnostkraslice.estranky.cz

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 472344
Měsíc: 5305
Den: 200