Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další FL 11 rok 2014

 

11
Tel.číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
Nejbližší akce :
25.09. – čt – 19:00 Svatováclavský koncert v kostele Božího Těla v Kraslicích. Zazní varhanní skladby J.J.Ryby proložené sedmi obrazy z vlastního životopisu J.J.Ryby. Kdo zažil loňský Mikulášský koncert, může dosvědčit kvalitu jak hry na královský nástroj, tak i přednes mluveného slova obou Vladimírů. Přijďte!!
27.09. – so – 11:00 Oloví kaple na faře: POUTNÍ mše sv. ke cti sv.Michaela
28.09. – ne – 14:30 Oloví Grotte (kaple v lese) Poutní mše sv. ke cti sv.Michaela spojená letos se slavností sv.Václava, hlavního patrona českého národa
*           *           *             *
Odkud přicházíme? Co jsme? Kam jdeme? – to je název obrazu Paula Gauguina. Podobnou otázku si lidé kladou odpradávna. Jak jsem se octl na Zemi, když jsem pro to NIC neudělal? Nezaplatil jsem si svou existenci ani p.kunes-knizka.jpgstoletí si nevybral (ve kterém bych chtěl žít – možná by to byla jiná doba i světadíl..) Možná by to byli jiní rodiče, přestavoval bych si pro sebe jiné nadání nebo vzhled. NIC z toho jsem nemohl ovlivnit. A jednoho dne můj život skončí, nikdo se mě nebude ptát, za jakých okolností, ve kterém dni nebo hodině by se mi to líbilo nejvíc. (z knížky „Pár kroků do křesťanství“)
Začal nový školní rok; vím, že do ní už nechodíme. Jsme ale v jiném typu školy: každým dnem absolvujeme další kapitolu ve své životní škole. Na pohřbu P.Kišše mne požádal můj spolubratr Pavel Kuneš o jakousi službu a náhradou mi poslal svou knížku, která mu letos vyšla. Z ní vám budu kapičku po kapičce přilévat do vašich duší. Snad se vám budou líbit, hodit i k zamyšlení. Možná, že si o nich popovídáte i s někým kolem vás. NIC by mělo být nahrazeno NĚČÍM! K nahoře citovaným řádkům přidejme: za svůj život chci být vděčný! Ale komu? Třeba Bohu, rodičům, přátelům…
Není vše zapomenuto!
Po letošní skončené pobožnosti s rodáky na bublavském hřbitově, která se léta koná vždy večer před poutí, mne požádal Dr.Lerch o kněžskou službu: abych za přítomnosti jeho příbuzných požehnal rodinné hroby. Pak se i fotilo. Poté jsem se dozvěděl toto: jeho dědeček věnoval svůj pozemek ke stavbě bublavského kostela. Za to měl v kostele vyhrazené místo v první lavici nalevo. Je předělená a jsou u ní dvířka. Vždy mě vrtalo hlavou, proč je tam vyhrazené místo, proč si tam Dr.Lerch vždy o pouti sedá. Teď to víte i vy! Od P.Feixe víme, že po odsunu rodáků, musel řešit problém: pozemek, na kterém stojí kostel zasvěcený Nanebevzetí P.Marie, je prý obecní. Dostal nabídku směny tohoto pozemku za faru, která stojí v blízkosti. Co měl dělat? Fara patřila farnosti, pozemek pod kostelem ne. Tak tuto nabídku směny přijal. Že by dativ. pozemek od Lerchů farnost zapomněla nechat zapsat do katastru jako majetek církve? Možná. Ať je to jak chce, My se modleme, aby Lerchovi dále alespoň 1x za rok do své lavice směli zasednout a s námi děkovali nejen za dar dědečka, ale i za dar života, rodiny, zdraví, víry! A aby si každou sobotu do zbylých lavic našlo cestu několik dalších…. Také poděkovat za …… pf
 
A co naše opravy?
Na Sněžné jsou ukončeny obě akce kolem přívodu el.proudu do kostela a el. instalace v kostele. Cena bude dle slov p.Diviše co nejnižší, pro firmu nebude požadovat minimální úhradu, vše bere sponzorsky. Restaurátor p.Kándl provedl fixaci vrchního pruhu interiéru kostela a opravil vypadllá sn-kaple-opr2.jpgmísta v omítce. Konečnou úpravu provede začátkem října. Výmalba ploch pod tímto pruhem taktéž začala vyspravením omítek, omytím a základním nátěrem (2x). 4 sloupy září bělobou. Ve čtvrtek 25.09. proběhne Kontrolní den, kde restaurátor namíchá barvy pro ostatní plochy. To víte, v kostele to vypadá, jako když tam vybuchne bomba. Inu, každým rokem se nemaluje. V jindřichovickěm kostele již máme také zabezpečení proti zlodějům, totéž bude i během října v rotavském chrámu. Prosím i v těchto záležitostech o sn-vymalba-vzorek.jpgpřímluvu u našeho Pána.
 
Říjen je P.Marie Růžencové, nezapomeňme!   pf
 
 
Toto je zrestaurovaná část
ornamentu s bílou římsou pilíře a malý vzorek malby v kostele sv. Jakuba na Sněžné.
 
 
 
Ježíši, Maria a Josefe,
ve vás kontemplujeme
nádheru pravé lásky
a na vás se s důvěrou obracíme.
 
Svatá Nazaretská rodino,
učiň i naše rodiny místy společenství
a večeřadly modlitby,
autentickými školami evangelia
a malými domácími církvemi.
 
Svatá Nazaretská rodino,
kéž se už nikdy v žádné rodině nezažívá
násilí, uzavřenost a rozdělení,
kéž každý, kdo byl zraněn a pohoršen,
brzy pozná útěchu a uzdravení.
 
Svatá Nazaretská rodino,
kéž příští biskupská synoda
dokáže ve všech vzkřísit vědomí
posvátného a neporušitelného charakteru
rodiny a její krásy v Božím plánu.
 
Ježíši, Maria, Josefe,
naslouchejte naší prosbě a vyslyšte ji!
 
 
 
Všeobecné mimořádné shromáždění biskupské synody v Římě, se bude konat od 5. do 19. října 2014 na téma „Pastorační výzvy pro rodinu v kontextu evangelizace“.
V neděli 28.09. se spojíme se všemi katolíky na celém světě v prosbě na tento úmysl. Papež František jistě ví o mnohých problémech rodiny, rozvedených a znovu oddaných byť jen civilně, o křesťanské výchově ve světě, který je vzdálen evangeliu.
Zde si dovolím otisknout text, který najdete na druhé straně Upomínky na znovunalezenou sochu Ježíše Vzkříšeného. Kdo ji ještě nemáte, tak si o ni řekněte, dostali ji všichni, kdo byli na mši sv. jak v Kostelní, tak 31.8. v Kraslicích.
Nelíbí se ti něco na církvi?
Nedivím se ti! Chceš-li nápravu, začni u sebe, pak církvi pomůžeš více,
než pouhou kritikou.
Napoleon získal mnoho standart
z vítězství. Zde vidíš vítěze
nad SMRTÍ a hříchem. 
 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 472689
Měsíc: 5486
Den: 313