Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další Farní list 12 - Pouť na Přebuzi s Otcem biskupem a další

 

FARNÍ list kraslické farnosti  srpen-září 2012 – 12
Tel-nové číslo: 359 574 053 ŘKF          mobil: 724 204 702 PPF
Pořad akcí v srpnu a září:               
25.08. – so – Poutní mše sv. Svátek sv.Bartoloměje PŘEBUZ 14:00. Poděkujeme s OB Františkem Radkovským za dokončení osmileté Generální opravy střechy kostela a věže, kterou prováděla plzeňská firma POKORNÝ díky pomoci Boží, za přispění Ministerstva kultury ČR (havarijní program), díky rodákům v čele s P.Al-fonsem Sattlerem, díky každoročním příspěvkům Karlovarského kraje,díky Městu Přebuzi a hlavně díky vaší pomoci jak finanční, tak pracovní při úklidu před mší. Máme za co děkovat. Autobus: odj.:Kraslice 13:00, Rotava 13:15;návrat 16:00. 
26.08. – ne- obvyklý nedělní pořad bohoslužeb – sbírka na bohoslovce
01.09. – so – 14:00 LOMNICE – německo-česká pouť ke cti sv.Jiljí – již po deváté zde posloužím rodákům. Jinak je kostel po celý rok zavřený, patří Obci. Naše kostely patří v naší farnosti zatím nám – díky vám, kteří pomáháte při úklidu, poutích.
01.09. – so – 11:00 – Jindřichovice – výjimečně nedělní mše sv.!!!
02.09. – ne -  11:00 -  Poutní mše sv. v němčině v KOSTELNÍ ke cti sv. Jiljí.
08.09.– so – 17:00 Sněžná – mše sv. ze svátku Narození Panny Marie
14.09. - pá - 18:15 – Hausberg pobožnost u Sv.Kříže – po mši sv. v kostele B.Těla
29.09. – so – 11:00 OLOVÍ kaple – poutní mše sv. ke cti sv.Michaela archanděla
30.09 – ne – 14:30 OLOVÍ GROTTE - poutní mše sv. ke cti sv.Michaela archanděla                                                            
Ještě malý pohled na prožité DUCHOVNÍ POUTNÍ HODY na SNĚŽNÉ.
Před mší svatou jsem směl posvětit přenosný vyřezávaný kříž, který nám do této poutní svatyně věnovala paní Věra Schmidtová z Kraslic. Zrestaurován byl panem Wernerem Hufgartem – sousedem Kurta Wohlraba z Hösbachu. Zůstane trvalou ozdobou vedle obětního stolu v kněžišti, pouze bude o 25cm vyvýšen. Zcela identický kříž nám byl darován oběma jmenovanými 02.08.2012 během večerní mše sv. v kraslickém kostele u Grotte (lurdské jeskyně). Máme již pro něj připraveno místo v kapli sv.Vojtěcha na Glasbergu – Skelné hoře! Snad tento dar odstartuje další opravy tohoto vzácného místa, snad se objeví i další sponzorské dary pro obnovu kaple.                                 + + + + +
Jeden člověk měl 3 přátele, prvních dvou si velmi vážil, třetího přehlížel. I stalo se, že byl nařčen z nepravosti a musel k soudu. Prosil tedy své 3 přátele, aby s ním šli k soudu a zaručili se za něj. První, tak milovaný, se vymluvil, že nemá čas. Druhý sice souhlasil, ale s podmínkou, že ho doprovodí pouze k budově soudu, dál ne. Třetí, opovrhovaný, však šel až k soudu, zaručil se za něj, vše dobře dopadlo! Kdo je skrytý za těmito přáteli? Prvním je MAMON, peníze, které tak milujeme! K soudu božímu si nevezmeme ani halíř, vše tu necháme. Druhým je vlastní milovaná rodina; ta nás sice doprovodí i ke hrobu, ale dál nemůže. Co s námi půjde až před soud boží budou naše dobré skutky. Ty bývají přehlíženy, nebývá často populární je vůbec konat…. Ale právě tyto skutky nám budou připočteny k dobru. Jiný pohled na věc: zanecháme zde svou víru v Boha, nebude jí již zapotřebí, uvidíme, že Bůh existuje! Stejně i naději, vždyť budeme stát před ním, budeme u cíle. Jedině naše láska nás doprovodí. Bůh je láska – tu tedy žádá!
Ještě malý detail a svědectví z LIBOCE.
Víte, že během začátku mše sv. spadl kousek omítky ze stropu kostela. Ale dle svědectví pana Josefa Černého omítka padla na jediné místo, které bylo prázdné, kde nikdo neseděl, ačkoliv všechna ostatní místa v kostele byla plně obsazená. Jakoby někdo to místo v lavici ochránil! Boží cesty bývají nevyzpytatelné. Jmenovaný pan Josef se po chvíli znovu podíval ke stropu a uviděl trhlinu a napadlo ho, že za chvíli spadne další kus omítky. Protože se zajímá o sv.Jana Nepomuckého, seděl v blízkosti korouhve s jeho obrazem. Podíval se na okamžik na tento obraz a zahlédl prst na ústech světce. Jakoby mu říkal: MLČ! Neboj se – nic se nestane! A tak se i stalo! Nic už ze stropu nespadlo, navíc si na místo, kam před chvílí spadla omítka, sedli po chvíli dva starší věřící manželé. Zatím, co Sokolovský Deník mluvil o nutné opravě, náš Farní list mluví o ochraně, kterou nám poskytuje víra. Víra v Boha není naší hanbou, nýbrž SLÁVOU! Jestlipak víte, že každým rokem padá led a zmrzlý sníh z věže tohoto kostela na střechu lodi a vždy po sobě zanechá rozbité šablony eternitu? To se opakuje rok co rok. Proto na radu stavebního technika a firmy Hrách se letos pokusíme tomu zabránit. Kolem věže bude z plechu zhotoven „límec“, aby led už nemohl rozbíjet. Celá tato „legrace“ nás bude stát 75.000,-Kč. Já jsem se naštěstí nedíval na obraz sv.Jana Nepomuského a proto nezahlédl prst na ústech; takže mlčet nemusím. Klidně snesu, že mne nazvete NEMLĆOCHEM. Až vše bude hotové, pak mlčení přeruším a poděkuji Bohu, věřím, že i někomu z vás, za pomoc. pf   
Modlitba k Bohu ……někdy…….Rozhovor s Pánem.
Někdy se mi má modlitba jeví jako PAŽE, kterou vztahuji vzhůru,
abych ti ukázal, kde se nalézám mezi miliardami lidí.
Někdy se mi má modlitba jeví jako UCHO, které čeká na ozvěnu,
na tvé tiché slovo, na výzvu z tvých úst.
Někdy se mi má modlitba jeví jako PLÍCE, které se rozpínají
ve svěžím vánku po tvém dechu.
Někdy se mi má modlitba jeví jako RUKA, kterou si pokládám před oči,
abych vyloučil vše, co rozptyluje můj zrak.
Někdy se mi má modlitba jeví jako NOHA, která zkoumá cizí půdu,
jestli mne unese a uvede na cestu, kterou se mohu dát.
Někdy se mi má modlitba jeví jako SRDCE, které bije,
neboť bez jeho tlukotu život nejde dál.
Někdy se mi má modlitba jeví jako SKLONĚNÁ HLAVA,
která je před tebou znamením mé nouze a mých díků.
A jednou se má modlitba stane OKEM, které tě spatří
jako RUKU, kterou mne uchopíš – pak budou slova zbytečná.
Paul Roth - přeložil pf
Jaké překvapení mne jako kněze čekalo po skončeném pohřebním rozloučení?
Po obřadu se zesnulým dědečkem se u mne objevil dojatý příbuzný – jeden ze tří tatínků malých vnoučat: Lukáše a Hany, Johanky a čerstvě narozené Magdalény, Kristýnky a Barborky. V ruce od nich nesl dar na kostel: šest mincí (6x50). Hezké.
 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 3
Celkem: 467878
Měsíc: 4754
Den: 369