Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březnový FL 02-2021

FARNÍ list kraslické farnosti březen - 02

Akce ve farnosti:

Pořad ve Svatém týdnu bude jako každým rokem POUZE v Kraslicích: na Zelený čtvrtek v 17:00; na Velký pátek v 15:00 a na Bílou sobotu v 18:00. Na Hod Boží bude mše sv. v 9:30 v Kraslicích a v 11:00 v Jindřichovicích.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Buďte VŠICHNI co nejvíce pozdraveni a přijměte nejupřímnější díky za každou vaši modlitbu a přímluvu u našeho Pána. Ozývám se z tohoto světa – a vím, o čem píši! Každý, kdo chodí bez roušky, kdo zlehčuje covid pouze na chřipku, HAZARDUJE SE SVÝM ZDRAVÍM A SE ZDRAVÍM SVÉHO OKOLÍ! Z morálního křesťanského hlediska je to HŘÍCH! To, co vám nyní píši, mi nikdy nevymizí z paměti. Když jsem ležel v sokolovské nemocnici na JIP a bojoval o život, viděl jsem se v jakémsi pokoji s dělenou síťovou   stěnou. Napravo jsem zahlédl svůj bágl, počítač, kalich atd. Nalevo byla bílá krásná čistá deska. Jakýsi hlas mi řekl: Chceš už jít? Dost jsi toho již směl udělat. Chceš-li jít, lehni si na ni. Já váhal, pak jsem odpověděl: Mám ještě nějaké resty. V tom se vše změnilo; bylo to HROZNÉ, děsná muka; chtěl jsem se modlit; nešlo mi říci více, než: Vater unser; Otče náš, Pater noster – pomohly mi „střelné modlitby“: Přijď Duchu svatý, Přijď, Pane Ježíši, Přijď království tvé. Nevím, jak dlouho tohle trvalo; bylo to děsné! Pojednou se vše ztišilo a ozval se znovu HLAS: Tak co? Tak co? Blesklo mi hlavou: Není to hlas Velekněze JK? Řekl jsem: Jestli se Pane, zeptáš: KOHO POŠLU? Odpovím ti: POŠLI MNE! V tom okamžiku se rozhostil klid a mír! Z toho plyne: píši vám z tohoto světa! Smím být opět s vámi! Pobyt v písecké nemocnici byl pro mne požehnáním. Krásné, milé bylo zacházení ze strany lékařů i sester. Stačí, když vám řeknu jediné: když jsem odcházel domů, všem – od lékaře až po všechny sestry – jsem směl předat požehnání (přes ochranu z plexiskla)! Nechyběl humor a naděje i vůči těm, kteří se mnou leželi na pokoji. Kéž Bůh odmění posilou, troškou radosti jak sokolovské, tak písecké zdravotníky. Nyní se učím chodit, dále se učím dýchat. Během doby, kdy jsem doma, mám v pořádku účetnictví. Dostávám se k opravám v tomto roce. Pro pokračování opravy střechy kostela sv. Josefa v Krásné Lípě máme přislíbenou dotaci z programu PZAD 1,100.000Kč. Pokud nám přispěje i Karlovarský kraj, položíme do poloviny střechy z obou stran břidlicovou krytinu. Též pro pokračování opravy kazetového stropu olovského kostela žádáme 300tis.Kč Karl. Kraj.

Byl jsem mile překvapen návštěvou Otce biskupa Tomáše. Pro budoucí časy: k 1. červenci dojde v diecézi k personálním změnám. Modleme se za moudrá rozhodnutí těch, kteří v této těžké době pandemie, musí řešit pro farnosti co nejlepší obsazení. Do svých modliteb zahrňte i tuto prosbu.

___________________________________________________

Znáte mne, že se snažím vidět nejen naději za pomoci i humoru, ale též nebezpečí, které číhá v podobě již zmíněného covidu, ale i v podobě fake news, polopravd a přímo i lží! Tomu věřící člověk nesmí NIKDY věřit! Víte, že i Pilát se ptal v soudní síni: Co je pravda? A při tom Ježíš=Boží pravda-stál před ním! A on ji neviděl! Dnes je mnoho lidí, kteří skutečnou pravdu nevidí a co je ještě horší – ani vidět nechtějí. Mají totiž SVOU pravdu…. Co je nebezpečnější covid, nebo nepravdy? Pro nastávající dobu přijměte, prosím, jako účinnou pomoc tuto modlitbu:

                      Modlitba za vnitřní svobodu od strachu

Pane Ježíši Kriste, děkuji ti, že nejsem na život sám.

Mám tebe a své blízké, které jsi mi dal. Děkuji ti, že jsi se mnou spojil svůj život

a mohu za tebou přijít se vším, co mě tíží. Děkuji ti, že se před tebou nemusím vykazovat žádnou dokonalostí ani žádným výkonem.

Vím, že mě miluješ takového, jaký jsem, a že víš, co nosím ve svém srdci, s čím každodenně zápasím. Je tolik skutečností, které mě chtějí od tebe vzdálit

a sebrat mi vnitřní pokoj a svobodu, kterou jsi mi daroval.

Dnes bych ti chtěl vydat zvlášť všechny své starosti, obavy, strachy a úzkosti.

Daruj mi, prosím, vnitřní svobodu od obavy, že nemám věci lidsky pod kontrolou, od ochromující starosti o zdraví své i svých blízkých, od strachu z nemoci a ze smrti, od úzkosti ze ztráty zaměstnání a chudoby, od katastrofických scénářů budoucnosti. Ty jsi Pánem mého života, života mých drahých i celého světa.

Daruj mi prosím vnější i vnitřní svobodu, abych neměl strach stýkat se svými bližními, abych uměl rozlišovat mezi zprávami, které ke mně přicházejí, abych si zachoval naději v budoucnost a důvěru v tebe, a ze strachu nezapomněl žít.

Prosím tě, Pane Ježíši, ujmi se nás.

Tolikrát jsi za svého života svým učedníkům říkal: „Nebojte se!“

Tolikrát jsi jim předával do jejich srdcí svůj pokoj.

Ujišťoval jsi je, že Otec ví, co potřebujeme a že má také sečteny všechny naše vlasy na hlavě. Pomoz nám, abychom věřili víc tobě a tvému slovu než slovům, která zasévají strach. Prosím tě, sejmi z nás a z celé naší společnosti závoj strachu a úzkosti a dej nám odvahu k důvěře, že se ti nic nevymklo z rukou. Prosím tě o moudrost, abychom se dobře rozhodovali každý den a správně jednali. Pokud máme projít nějakou životní zkouškou, dej nám, prosím, tu milost, abychom to přijali a nespoléhali na sebe, svůj rozum a svoje síly.

Odevzdávám se ti, Pane Ježíši, na další den svého života.

Odevzdávám ti také všechny své drahé a prosím tě, chraň nás před všemi úklady nepřítele spásy, který rozsévá strach a ničí lidské vztahy,

odvádí nás od tebe a od důvěry ve tvoji prozřetelnost, dobrotu a lásku.

Pošli své svaté anděly, ať chrání mě i všechny mé blízké od nemoci

a nešťastných událostí. Veď mě, prosím, svým Duchem, ať mohu přinést pokoj všem, se kterými se setkám. Amen.           

 P. Vojtěch Kodet

Doufáme, že bude líp. S pomocí Boží!

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 473339
Měsíc: 5937
Den: 375