Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.podzimní FL 17

FARNÍ list kraslické farnosti říjen – 17

Mimořádné  AKCE v naší farnosti:

19.10.so – 15:00 Jindřichovice Hubertská mše za účasti nového GV p. Holíka

20.10.ne – všechny mše sv. odslouží nový GV – přijďte se s ním přivítat! Hlavně přijďte včas! Pro mne je to od něho vstřícné gesto; od 15. do 25. 10. budu čerpat dovolenou. Zástup pro případ zaopatřování či pohřbu: P. Petr Bauchner – mobil 608656556.   Smím-li vás poprosit, modlete se za manžela Aničky Žáčkové – Marcela a svěřte jeho stav Bl. Hroznatovi. Díky váš pater.

                                     

Přání (Siglinde Seiler).

Kéž Bůh ochrání tvé dny, ať stále stojíš v jeho světle.

Ať ti denně dává radost a provází tě všemi povinnostmi.

Kéž tě Bůh doprovází na tvých cestách, ať pociťuješ jeho lásku,

abys i jiné směl přivádět do jeho světla.

Kéž Bůh dává radost tvé duši skrze vůni letních květů.

Kéž tě obdaruje štěstím a ať tě vždy ochrání.

Moudrý citát:

Zemi jsme nezdědili od svých předků; Zemi nám svěřili naši potomci.

Sčítání věřících

Ve dnech 5. a 6. 10. proběhlo i v naší kraslické farnosti sčítání věřících při bohoslužbách. Napočítáno bylo 95 odevzdaných lístků (víme, že nám někteří pravidelní návštěvníci mší chyběli). Sbírka činila 2.750Kč. Pro klid svědomí: vše proběhlo anonymně. Statistika poslouží kardinálu Dukovi pro jednání s vládou. Ať se mu daří! Zajímavá je i jiná statistika: Kdo je nejvíce respektován v naší republice? Policie a vojsko. Nejméně důvěřuje národ naopak církvím. Co se tím říká? Lidstvo chce na zemi vybudovat RÁJ. Na skutečný ráj nebeský ani nečeká a už ani ne na Boží. Heslo: Urvi, co můžeš – Carpe diem! Kdo může ráj na zemi ochránit více, než policie, mír na zemi více, než vojsko! Před kým? Kdo je nepřítelem, který jak lidský ráj, mír může ohrozit? Zloději, vrazi, lháři, násilníci, fake news (falešné zprávy) atd. Co nabízí Bůh skrze církve? Očištěné svědomí, odpuštění, radost z upřímných vztahů, posilu v nemoci, útěchu v utrpení a nápravu zbabraného života, možnost s ním začít znovu a lépe! Ale to nezajímá člověka, který staví život na nepoctivosti, falši, podvodu apod. Takový život opravdu nemůže chránit spravedlivý Bůh. Potřebuji k tomu sílu, která nahání strach, kterou se mohu pokoušet přelstít. Proto zločinci jsou vždy o krok vpředu, lidská spravedlnost zlo dohání. A k tomu ještě bývá tato lidská spravedlnost slepá (viz postavu s klapkami na očích a mající v ruce váhy)! I já žiji mezi lidmi, kteří mě mohou ohrozit. Jistě, že jsem rád, že policie vyhrává svůj boj s podvody, že vojsko ochrání tuto zemi. Ale nejvíce přece jen jako věřící člověk věřím v ochranu Boží. „Boží mlýny melou pomalu, ale jistě!“ Denně zažívám tuto boží přítomnost ve všech svých situacích, na všech svých cestách. A s anděly strážnými. Pf

Co se dělo kolem mé operace?

pfslavonice2015-4.jpgNež jsem se vydal do rukou lékařů a sestřiček, vyzpovídal jsem se a požádal P. Ferdinanda i o Pomazání nemocných. Řeknete: „Ale Pater, vždyť nejdete na nějaký těžký zákrok!“ Jistě, máte pravdu, ale klidné svědomí je i pro tyto chvíle největším bohatstvím, ještě větší, než zdraví! Být v péči Boží, v péči i lékařů. Bůh, který vede jejich ruce i šikovnost, dává klid a ztišení! Když jsem se přesunul ze své pojízdné postele na operační stůl, řekli mi sanitáři: „Teď vás přikurtujeme v pase, abyste nám nespadl“. Já na to: „A nemáte tady 2 křidýlka?“ „Na co?“ ptali se. „Inu, kdyby se operace nepovedla, tak abych byl nahoře dříve!“ Věřte, to nebyl jen humor; jednou to přijde; těšit se na setkání s Pánem Ježíšem, s Marií, svatým Josefem, apoštoly Petrem a Pavlem, Jakubem, Bartolomějem, biskupem Martinem a Vojtěchem, opatem Jiljím, archandělem Michaelem, s jejichž přímluvou jsem spolu s vámi směl sloužit Bohu v našich chrámech! A víte, kdo se přede mnou při samotném příjmu v karlovarské nemocnici objevil? Mladá paní doktorka: Anička, neteř pana primáře Vevery a paní doktorky Veverové! Ještě čerstvá lékařka se svým úsměvem pak podělila i o fotky ze svatby, kterou měla se svým vyvoleným v Jizerských horách. Oba jsem na tento krok na kraslické faře připravoval. Nádherné prostředí v přírodě Boží! Tam si řekli své ANO. Po měsících mi to Anička vrátila: připravovala mě na operaci. Věřím, že jak jí, tak i mně, nebude chybět v dalších létech pomoc i ochrana Boží! A pak, že se Bůh o nás nepostará! Díky za vše, Pane!    

Něco z mého života – P. Peter Fořt

pout-r.09-sveceni-strisky.jpgChcete-li se trochu pousmát, tak si otevřete webové stránky naší

farnosti. Úplně dole najdete postupně se doplňující příběhy,

jak jinak, než úsměvné z mého kněžského i seminárního života.

Snad pochopíte, PROČ jsem tohle napsal:

Pán Bůh má rád humor, usmívá se nad našimi zážitky,

též nám je i přeje, neboť i toto vše patří k životu křesťana,

ať věřícího či kněze! Váš pf

                                                                                       Naše opravy

Rodáci nám přislíbili uhradit tři faktury za nátěr šindelové střechy ve výši 2tis.€. Díky za toto gesto. Pan Šebesta dokončil dlážděnou podlahu pod Zahradní domeček ve Stříbrné. Hodnota díla za 41tis.Kč byla uhrazena i díky Partnerské neutraublingské farnosti. Obec Šindelová zaslala dotaci na opravu krovu kostela sv. Josefa v Krásné Lípě ve výši 10.000Kč – díky! pf

--------------------------------------------------------------------------------

5. října jsme v Heřmanově s přítomnými posvětili obnovený kříž. Nachází se v těsném sousedství s 250 let starým javorem. Ať Bůh chrání osadu!

 

Z 28.10. na 29.10. se mění čas! Hodiny posuneme o 1 hod dozadu!

 

 Dušičky: 2.11. Bu(7:45) St(10:00) Ji(11:00)(14:00) KL(15:00) Ro(16:00) Kr (17:00) 3.11. OL(14:00) Mezihorská(16:00) Hor.Nivy(17:00) 9.11. Sn(17:00)

 

KONTAKT: ŘKF Kraslice, Kpt. Jaroše 321/2 Kraslice; mobil: 724 204 702

www.farnostkraslice.estranky.cz email: fara.kraslice@seznam.cz

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 9
Celkem: 472600
Měsíc: 5442
Den: 282