Jdi na obsah Jdi na menu
 


Týden modliteb za jednotu křesťanů

en
téma
místo
datum
čas
1.
Jeruzalémská církev
Rotava +
19.01.
16:00
2.
Mnoho údů v jednom těle
Kraslice +
21.01.
17:00
3.
Věrnost apoštolskému učení nás sjednocuje
Oloví *+
23.01.
14:30
4.
Sdílení, projev naší jednoty
Kraslice +
24.01.
08:00
5.
Lámat chléb naděje
Rotava +
26.01.
16:00
6.
Modlitbou posíleni k činům
Kraslice*+
27.01.
18:30
7.
Žít víru ve vzkříšení
Kraslice +
28.01.
17:00
8.
Pověřeni službou smíření
Jindřichovice
30.01.
11:00

+ (kaple v kostele)                 Pořad akcí v lednu 2011                   *+ (kaple na faře) 

tyden-motliteb.jpg

1. den představuje prostředí mateřské církve v Jeruzalémě a jasně ukazuje její spojení s církvemi po celém světě. Připomíná nám, že raná církev svědčila o pravdě neohroženě a s odvahou, kterou potřebujeme také my.

2. den upozorňuje na to, že společenství shromážděné o Letnicích vyrostlo z mnoha odlišných kořenů, tak jako jeruzalémská církev (JC) v sobě zahrnuje bohatou rozmanitost křesťanských tradic. Naším úkolem je dosáhnout takové jednoty, která zahrnuje všechny odlišnosti a tradice.

3. den zkoumá první ze základních znaků jednoty: slovo Boží, předávané učením apoštolů. Navzdory odlišnostem nás toto učení vybízí k tomu, abychom se navzájem milovali a vytrvali ve věrnosti jedinému tělu, kterým je církev.
 
4. den zdůrazňuje, že dalším projevem jednoty je sdílení. Stejně jako první křesťané, kteří měli vše společné, vyzývá  JC všechny k tomu, aby se dělili o majetek i o svá břemena s radostí a štědrým srdcem a nikdo tak nemusel žít v nouzi.
 
5. den předkládá třetí znamení jednoty: lámání chleba, které nás sjednocuje v naději. Naše jednota jde i za svaté přijímání a musí zahrnovat také správný a etický postoj k životu, k lidské osobě a k celému společenství. JC křesťany vyzývá,aby se dnes spojili v „lámání chleba“ a mohla se vyslovovat k otázkám spravedlnosti.
 
6. den představuje 4. projev jednoty: spolu s JC čerpáme sílu z času stráveného v modlitbě. Zvláště modlitba Páně nás všechny, slabé i silné vyzývá k tomu, abychom společně usilovali o spravedlnost, mír a jednotu. Přijď království tvé.
 
7. den nás od čtyř prvků jednoty vede dál:  JC radostně hlásá Vzkříšení navzdory bolesti z kříže, který musí nést. Ježíšovo zmrtvýchvstání je pro křesťany v Jeruzalémě dneška zdrojem naděje a síly k tomu, aby pevně vytrvali ve svědectví a usilovali o svobodu a mír v Městě pokoje.
 
8. den uzavírá celou cestu výzvou, kterou nás JC volají k širší službě smíření. I když křesťané dosáhnou jednoty mezi sebou, jejich práce tím nekončí. Musejí totiž dosáhnout i smíření s ostatními lidmi. V Jeruzalémě to znamená smíření s Palestinci a Izraelci, jinde jsou křesťané povoláni, aby usilovali o spravedlnost, smíření ve své situaci. 
Věřím, že vám starobylé hymny, modlitba pokání a pokoje, budou radostí duše. Přeneseme se do Jeruzaléma na posvátná místa letnic.

 

odpusteni.jpg

 

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 11
Celkem: 467631
Měsíc: 4616
Den: 238