Jdi na obsah Jdi na menu
 


05.12.-2.adventní týden

 

2-advent.jpg

 

05.12.- 2.adventní týden

2.Adventní neděle

 (Dary Pána, který přijde. – z adventní preface)

Děkujeme ti,  Nebeský Otče,  a chválíme tě skrze našeho Pána, Ježíše Krista. Tys ho přislíbil ztracenému lidstvu jako Vykupitele a Zachránce. Jeho pravda dává světlo hledajícím, jeho síla posiluje slabé, jeho svatost přináší hříšníkům odpuštění. On je Spasitel světa a ty jsi ho poslal, neboť jsi věrný. Proto tě chválíme se všemi cherubíny a serafíny a zpíváme ti píseň o tvé slávě a s andělskými sbory voláme:  Svatý, svatý, svatý Pán Bůh zástupů. Požehnaný, jenž přichází ve jménu Páně. Čekáte vůbec na nějakého zachránce? A když už, co by vám měl asi tak přinést, co nabídnout? Toužíte po pravdě, síle, svatosti? Či jste hledající, slabí, hříšní? Pak se vraťte k řádkům nahoře. ZDE NAJDETE SVĚTLO i pro letošní advent.

1256827808.jpg

 

1.Adventní neděle
 
Text Bible: „Bděte, abyste byli připraveni!“ Mt 24,44
Jak na to odpovíme? Kdo má světlo, vidí kolem sebe.
a/ svítíme si doma na stůl. Co na něj dáváme? Co na něm máme? Mít stůl je důležité, u něho se setkáváme. I v kostele se setkáváme kolem stolu s Biblí, kolem oltáře. Přijď se podívat.
b/ světlo nám doma svítí i na židli. Kdo tam sedí vedle mne? Je to místo, kde mne mají rádi?
I v kostele sedáváme v lavicích, na židlích – s někým. Učíme se ho mít rádi. Zkus to.
c/ svítí nám světlo i u dveří. Vítáme návštěvy, které projdou našimi dveřmi? Slovem, objetím, písní? I v kostele se svítí, stačí vzít za kliku dveří. Odložím svůj stud?
d/ často si musíme posvítit i na zem, abychom nezakopli. Chceme mít pod nohama pevnou zem? V kostele se učíme stavět na víře, Bůh je pevný základ. Co dává jistotu tobě?
e/ pod světlem si mohu číst. Co čtu? V kostele čteme z Bible. Přijď si to poslechnout.
 

 

svice-2.jpg

 

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 4
Celkem: 473195
Měsíc: 5844
Den: 409