Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality - Aktuell

 


 

 

Příspěvky

Havárie na kostele v Bublavě

Pokud vás zajímá, co se stalo na kostele Nanebevzetí Panny Marie v Bublavě, pokud jste slyšeli kritické hlasy, pak by neškodilo si NĚCO o tomhle problému přečíst. Bylo by pro mne radostí, kdybyste za prvé dočetli, za druhé pochopili a za třetí i pomohli. Ten, kdo tohle odmění, je dobrý Pán a Bůh. Zdraví Mons. Peter Fořt

 
1. 4. 2022 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Farní listy 2022 - 01. 02, 03

Zdravím: pokud máte zájem o dění v naší farnosti, o náš pohled na současné dění na válečné frontě, něco pro postní dobu, PAK si otevřete v rubrice Zpravodaj 3 FARNÍ LISTY roku 2022. Děkuji za vaši důvěru, přímluvu, pomoc a zájem. Bůh nás všechny ochraňuj, posiluj a vyzbroj odvahou, spravedlností, pevnou vírou - že nás Pán neopustí; neochvějnou naději - že nás vyslyší; milosrdnou láskou - že oběť Ježíšova nebyla zbytečná a že není marná ani naše sebemenší oběť! Kéž bychom obdivovali spolu náš národ, který se vždy dokáže ukázat jako obětavý, štědrý - prostě úžasný! Bůh s Evropou! Zdraví váš Pater spolu s P. Bystríkem. V březnu by konečně po mnoha měsících měl jet na 14 dní na Slovensko jak k rodičům, tak známým a přátelům. Ať si to užije a vrátí se nám zdráv a posilněný - Slovensko je stále ještě daleko více věřící v pravého Boha. mpf  

 
7. 3. 2022 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Poslední FL 16

Z obsahu: Pořad do 9.ledna, kdy svátkem Křtu Páně KONČÍ vánoční doba. POZOR: srdečně zveme na Rybovu vánoční mši I., která bude dána za účasti Mistra Bocka, orchestrem a pěveckým sborem 9. ledna v 11:00 v kostele sv. Martina v Jindřichovicích. Bude provedena při mši svaté, jak ji Jan Jakub Ryba také zkomponoval! Dále najdete myšlenky z mé letošní Půlnoční mše svaté; snad se vám poslouží k úvaze; Najdete zde i výzvu, jak se projevit, aby naše církev byla jiná - nechceme jinou církev, stačí už ta, která vznikla v roce 1918 na území naší vlasti; Malá vzpomínka na hodného člověka + Františka Šebestu a závěrem mé přání: oslavit mé 5-té kněžské výročí v Mariánských Lázních 17.12.2022 - což je sobota a pojedeme autobusem, dá-li Pán Bůh! Vše najdete jako vždy v rubrice Zpravodaj. Přeji pevné zdraví, kupu štěstí, požehnání a ochranu Boží a pevné nervy, pevnou naději, silnou víru a obětavou lásku. K tomu vám žehnej Všemohoucí Bůh Otec, Syn a Duch svatý. Amen. Váš pater P. a B.  

 
31. 12. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Avízo: program vánoční i novoroční v kraslické farnosti

Zde v rubrice Zpravodaj najdete nejen pořad vánoční i novoroční, ale jsou i jiná témata: překvapení kolem zpovídání, poděkování nejen jednotlivcům, ale i obecním, městským i státním institucím, BEZ NICHŽ bychom nedokázali naše objekty zachraňovat a opravovat, CO by mohl každý z nás zaregistrovat, pana prezidenta nevyjímaje. Malou připomínku VELKÉ havárie na krovu kostela na Bublavě. A závěrem výzva: přidat se ke všem, kteří by NĚCO na naší církvi chtěli změnit, podle hesla: NECHCEME JINOU CÍRKEV, ale aby byla JINÁ! Napište, pošlete svůj názor na fara.kraslice@seznam.cz nebo farnost.kraslice@bip.cz nebo peter.fort@bip.cz - děkuji mockrát! Váš pater Peter  

 
18. 12. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Ještě jeden FL 13

Jsem v lázních. Ani tady jsem si nedal pokoj - spíše: nedávám pokoj vám! Pokud máte zájem, přečtěte si pohled obyčejného malého českého človíčka, kterým já jsem, CO si myslí o našem ing. Zemanovi! Pak ještě něco málo o mých zážitcích v rodných Mariánkách; dále maličkost z místního Farního zpravodaje. Nakonec slíbené Okénko Otce Bystríka. Mějte se fajn! Pavel Fiala  z Rotavy byl za synem na Slovensku. Ptal se mne: Páter, co uděláte, když potkáte medvěda? Odpověď: NIC! Vše zařídí medvěd! mpf  

 
12. 11. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Oltář PM Lurdské v Rotavě - úprava

Zde najdete text i obrázky kolem úpravy oltáře PM Lurdské - původně z kostela v Liboci. Díky sponzorům se tento oltář stal ozdobou kostela sv. Petra a Pavla. Stavba kostela spadá do roku 1914, kdy byl obvod kostela postaven do výše 1m. Pak přišla 1. světová válka. Stavba stála. Teprve v roce 1925 byl chrám dostavěn a vysvěcen. Na boční oltáře nezbyly peníze. Jistě Matka Boží spolu s apoštoly Petrem a Pavlem budou chránit nejen město, ale i okolí. Více se dozvíte v rubrice "Úpravy interiérů našich kostelů".  

 
5. 11. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Farní list 2021 - č.12 - poslední říjnový

Jako vždy jej najdete v rubrice Zpravodaj. Z obsahu: Pořad Dušiček, Naše reakce na volby - modleme se dál! Prosba za zdraví prezidenta při mši sv. 16.10.2021 v kostele sv. Jakuba na Sněžné (3 roviny); znovu kostel na Sněžné: darovaný Betlém. Zkrácený pohled na Pastýřský list Otce biskupa z minulé neděle, obsah Kněžského dne 20.10. v Plzni (souhrn hlavních bodů Synodální cesty a její význam - velmi důležité!). Přeji jasnou hlavu a pokud máte zájem o katolický stolní kalendář za 70Kč, pak se ozvěte. Máme 4 druhy, jako vždy jsou pěkné. Zdraví vás a žehná váš pater Peter. A pokud vám toto požehnání nestačí, věřím, že i P. Bystrík se přidává!    

 
24. 10. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Betlém - Krippe- - Bublava - Neutraubling

Pod složkou Úprava interiéru najdete ve zkratce pár slov kolem dění původního Betléma, zapůjčení a pořízení Betléma nového. Více k tomuto tématu též ve složce Partnerství Kraslice - Neutraubling. 

Unter dem Ordner Anpassungen des Innenraumes finden sie einige Worte zu den Ereignissen um die ursprüngliche Krippe von Schwaderbach, über die Leihe und über die Anschaffung einer Neuen Krippe. Mehr zu diesem Thema auch in dem Ordner Partnerschaft zwischen Graslitz und Neutraubling.  

 
28. 9. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Eine neue Rubrik für Sie!

Unter der neuen Rubrik: Anpassungen der Innenräume unserer Kirchen finden sie vieles Interessante über das Innere von unseren Kirchen in unserer Pfarrgemeinde. Es handelt sich nicht nur um eine Umstellung. Alles ist irgendwie mit einem Geheimnis, Opfer, Erlebnis verbunden. Möge dies auch Euch Freude bringen! Es grüßt sie euer Pater Peter.     

 
23. 9. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell

Nová rubrika - viz dále - zajímavé - bude doplňováno;

Pod novou rubrikou: Úpravy interiérů našich kostelů najdete mnohé zajímavé o interiéru toho či onoho kostela naší farnosti. Nejde jen o přesun, ale vše je spojené i jistým tajemstvím či obětí, zážitkem. Kéž by se vám i toto zalíbilo! Zdraví váš pater Peter.

 
23. 9. 2021 | Rubrika: Aktuality - Aktuell


 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>


Statistiky

Online: 10
Celkem: 477353
Měsíc: 6331
Den: 292